Äppelträd, Sjötorp, ambulanser och resor – Torbjörn Brunzell

12/5 2016

 

LÄNGE SEDAN NU..MEN NU GÄVLAR… – .är det dags att få ihop några rader, eftersom ingen annan skriver så gör jag det.


 

Det är märkligt så tyst det är om två tidigare så omskrivna och omhuldade objekt.

 

Jag tänker på äppelträdet och villa Sjötorp?   Det varken hörs eller syns någonting om dem nu fört tiden. Har det fattats några slutgiltiga beslut om deras respektive framtid?

          

 

Har våra lokala medier slutat följa  deras öden ?

 

Kanske inte så konstigt, nu gäller det ju Region Gävleborgs resor till USA och skötseln av ambulanssjukvården. Eller ska jag våga skriva misskötsel?

 

Om någonting får, och ska kosta, så är det sjukvården i alla avseenden.  Idag, 12 maj, är det sjuksköterskornas dag.  Den har inte fått den uppmärksamhet den förtjänar, inte sköterskorna heller för den delen…

 

Och nu över till något helt annat, som det brukar heta.

 

Det byggs för fullt i staden, både äldreboenden och vanliga lägenheter, ett ska visst bli 18 våningar högt och ha ett boende lite utöver det vanliga… smakar det så kostar det.

 

Almvägen där de små charmiga radhusen låg är det full fart, vid Fridhem bakom Hedvigs handelsträdgård byggs det också.

 

 

Men på Philipsson tomt händer det inte så mycket, vad jag sett. Inte på Sätra heller där man fällde skogen mitt emot Gavlerinken.  Det var visst nåt strul med en Norrman och hans affärer.. Hoppas de kommer igång snart.   Men vid Sätra C ska man nu börja riva längan vid Tickselbo. Åtminstone har de satt upp stängsel kring husen.  Rapatacs hus går det undan med i alla fall. De kommer väl igång med sista etappen av Gävle strand också, hoppas att en av kranarna får vara kvar. De påminner oss om att var en levande hamn en gång.. Men sjöfarten ändrades, fartygen blev större och hamnen var inte tillräckligt djup för dem har jag läst någonstans. Och då är det väl sant…

 

Fartyg på mindre än 8-10000 ton dw finns inte längre, nu är det bara stora container- och oljetankers som syns på haven.

 

F.ö så vill jag ha sommar nu!

 

Inläggsnavigering – Torbjörn Brunzell


Publ. 2016-05-13 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website