EN ÅRSBETRAKTELSE 2015 – Torbjörn Brunzell

 

Sammanfattning

 

Ja, någon vit jul blev det inte, knappast ens ett Vitt Nytt År… det blir grönt..    Men egentligen blir det ett blåbrunt sådant…

 

Vad det innebär återstår att se..  Men vi ska väl börja med det som varit.

 

Ärligt talat så minns jag inget något särskilt  från årets början, utom debatten om det höghus man ville bygga. Som tur var blev det inte av.

Skiss-av-skyskrapan

 

Sen kom turerna kring avtalet med Limöbåten, diskussioner om cityplaner och rådhusets framtid. Det första löste sig, men det andra..

Limöbåten              Rådhuset

 

Äppelträdet som så många kämpade för såg ut gå mot sitt öde, men nu verkar det få vara kvar. Fast säker kan man ju inte vara…..

Äppelträdet

 

Ett nytt stadsbad såg dagens ljus, det blev till slut välbesökt när sommaren väl kom.

Stadsbadet

 

För egen del upptäckte jag flera utflyktsmål i omgivningarna, Oslättfors med Rovan, Mackmyra dit jag cyklade. Billudden. Lite längre bort, Löfstabruk, Forsmark, Österbybruk, Laxön, Söderfors och Högbo.

 

De sista hör ju inte till Gävle, men finns i närområdet, fina välbevarade bruksmiljöer. Om man nu gillar sådana.

 

Ett område som diskuterats på sociala medier är Alderholmen, eller Gävle Strand. det ska väl påminna om Nacka Strand, men den enda likheten är just Strand. Det låter lite finare och lyxigare antar jag. Alderholmen är ju ett gammalt namn  på delen närmast Gävle Galvan, om man ska tro kartan, sen har vi N. Skeppsbron ända ut till Hucken. Men det namnet försvinner väl när det är färdigbyggt. Låter kanske inte så lockande att bo där…

Gavle-Strand-g

Ja det finns mycket mer som hänt men jag inte kommer på nu. Jo, ett gammalt hus , Villa Sjötorp ute åt Böna -hållet vill man bevara, fast det är i dåligt skick – minst sagt. Synd att staden  och de som haft hand om det inte insett det kulturella och arkitektoniska värdet i det utan misskött det så. Pengar förstås…

 

Villa Sjötorp

 

Hösten kom, mild och blåsig, Bocken restes till allas glädje och leva över julen. Sen kom någon med för mycket ”eldvatten” innanför västen och förstörde alltihop. Det är ju tradition, tycker många, att den ska brinna.

 

Tycker inte jag, det är grov skadegörelse, ja närapå mordbrand. Hade det varit ett hus så, men nu var det ” bara” en halmbock..

 

julbocken-brann

 

Jag slutar där jag började…  den nya ledningen har ju fått klartecken från moderpartiet att samarbeta med SD. Inte särskilt förvånande, de har ju en f.d Gäve…. Gävlebo i ledningen..

 

Nåja, det enda vi vet om framtiden är att den kommer en dag i sänder. Har någon sagt.  Å då är det väl så…

 

Gott Slut och ett Gott Nytt år – och strunta i fyrverkerierna! Tänk på våra fyrbenta vänner…

little cute golden sad dog lying indoor

Torbjörn – Gävledragets lokalreporter

29 DECEMBER, 2015 TOBBES69 LÄMNA EN KOMMENTAR REDIGERA

————–

Publ. av Lisse-Lotte Danielson 2015-12-29 för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står   Starta  diskussionen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top