VINTERN HAR TAGIT PAUS.. – Torbjörn Brunzell

 

11 FEBRUARI, 2016

 

Ja, det verkar så även om det är mycket vinter kvar, metrologiskt sett. Det är ju mycket kvar av februari.. Vädret kan svänga fort, igår regnade det, sen snöslask, sludd, som de säger i Norge. I morse var det riktigt snöfall, sen kom solen fram men sen gråvädret igen..

 

Men nu släpper vi vädret…. nej inte så, jag menar att det är färdigskrivet om det!!

 

Att skriva om sådant som intresserar mig och väldigt många i Gävle är svårt utan att bli politisk…. men jag ska  hålla mig  från partivärderingar. Jag hoppas bara att alliansen kan samarbeta med oppositionen och inte göra sig  beroende av SD.

 

När jag läser kultursidan i dagens Aftonbladet, 11 februari, så kan ja inte bli annat än oroad.. men man kan ju hoppas att M håller vad de lovar och bara samarbetar med de rödgröna. Det är illa nog att de är vågmästare…

 

Det är för många i Gävle viktiga saker som står på spel, äppelträdet är en fråga som engagerat många och vill ha det kvar. Jag också.

 

  Äppelträdet

 

Nu har en dom gjort klart att tomten får bebyggas, men man kan hoppas att staden köper tillbaka tomten. De som sitter i mark och miljööverdomstolen – som gett byggherren rätt – har så klart ingen förståelse av trädets betydelse för oss Gävlebor.

 

Det är inte bara ett träd, utan så mycket mer! Framförallt har det ett kulturellt värde.

 

En  annan fråga är villa Sjötorp som många vill bevara. En erfaren snickare som arbetat där säger att det mesta invändigt är i gott skick, men om förfallet får fortsätta…

Även parken har ett visst värde som en kulturplats.

Nog har Gävle råd att bevara dessa två?  Tillräckligt har rivits och förstörts..

 

  Villa Sjötorp

 

En annan fråga som diskuteras är Limöbåten. Nu ska den inte få köras till Furuvik då den saknar certifikat för trafik på öppet hav. Ja men snälla.. Hur långt är det till Furuvik? Och hur hur långt ut öppet hav är det fråga om?    Ägaren är ju beredd att förstärka båten så det passar. Sedan har vi en person som  överklagar och bråkar. Men som inte ens har en båt… ja, ja, det ger väl sig.

 

  Limöbåten

 

Turismen minskar också, kan man läsa i tidningen.  Då är det väl än viktigare att vi ( Gävle) har något att erbjuda. En båt som går till Furuvik, t.ex En bra husbilscamping vore också bra. Jag har då inte sett någon, förutom de få platser på S. Skeppsbron.

 

Nog finns det mycket att göra för det nya styret. Det är bara att sätta igång, prata med varandra över gränserna och lägg personliga principer åt sidan. Ni är valda av oss och ska göra vad som är bäst för oss, invånarna.

 

Det gäller även de inom Region Gävleborg, det behövs inga dyra resor till San Francisco, det räcker med de som redan varit där, de kan rita, skriva visa bilder  och berätta för de som inte varit där istället för att bekosta resor för 35- 40.000 kr per person..

 

Nu är jag nöjd för idag!   Disken väntar, sen ska jag äta päron och vispgrädde till Antikrundan från Järvsö i kväll!

 

Torbjörn Brunzell – Gavledragets lokalreporter

————–

Public. 2016-03-13 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står   Starta  diskussionen.

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website