Hans Dahlins fest med alla 6:te-klassare på Brynäs 1963, Del 1-(8).

 

Se nedanstående innehållsförteckning.

 

 

 

Bästa kamrater!

 

Nu har jag fått tag i alla 6:te klassare från Brynässkolan 1963. Det som jag trodde skulle ta minst halva våren blev klart inom en månad. Detta innebär att tiden till den stora festligheten blir mycket lång. Festerbjudandet förväntas komma någon gång i oktober. Själva festen blir vårvintern 2010.

 

Eftersom det dröjer innan vi träffas kommer jag att skicka ett mail varje månad fram till ”the big bang”.

 

Håll grytan kokande deklamerade Frälsningsarméns tanter och gubbar på stortorget, under vår uppväxt. Det tänkte även jag göra.

 

Till förra klassfesten (Margit Gustafssons klass) skickades ett brev

Brevet började ”Minns du 1963?” och frågetecknet var befogat. Då var vi mitt i livet och nostalgiska tillbakablickar hörde inte till vardagen. Nu är det annat, åtminstone för mig. Fastän livsriktningen fortfarande är framåt tänker jag allt oftare bakåt.

 

Tankesprång

Jag har två grabbar som nu väl får betecknas som halvgubbar. De är 34 och 35 år gamla. Jag fick även en flicka 1995 och vid ett tillfälle när hon satt i mitt knä, hon var väl 2-3 år, blickade jag upp på två stora porträtt av min morfar och mormor. Vid detta tillfälle gjorde jag ett tankesprång som förflyttade mig tillbaka till 1850-talet. Min morfar har betytt mycket för mig. Han är den som stått som modell för mina värderingar och mitt sätt att förhålla mig till andra människor. Min morfar växte upp på 1890-talet. Han torde fått sina värderingar av sin far som var född mitten av 1800-talet. Här satt jag med min dotter år 1998 och insåg att jag formats av dygder som gällde vid förrförra sekelskiftet.

 

I detta perspektiv är det kanske inte så konstigt att man (jag) finner många moderna företeelser som outhärdliga och att man (åter jag) lätt blir nostalgisk.

 

Hälsningar

Hans

—————————————————————

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

Del 7

Del 8

…………………

mars 17, 2013

Sammanställt av – 

Lisse-Lotte_2012_nov

   lisse-lotte@danielson.be

 

 

 

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Comments

Leave a comment

name*

email* (not published)

website