WOODPECKERS – Raggarna i Gävle – Del 3

 

 

 GÄNGET PÅ NYGATAN vill prata med polisen – igen!

 

GÄVLE-POLISEN fick på måndags­eftermiddagen en inbjudan till diskussion med de ungdomar som förut stod för okynneskörningen på Nygatan. Det är den nybildade motorklubben Woodpec­kers som håller till i Skogmursgården som inbjuder polisen till en pratkväll för att som man säger “hur vi ska behandla varandra i fortsättningen”.

 

Klubbens ordförande Lennart Westling skriver vidare i sin inbjudan att klubben tycker gott att polisen och den bilburna ung­domen kan sluta upp med att tråka var­andra så snart de möts — det är bland annat det man vill prata om.

 

Klubben i Skogmursgården har blivit en succéårtad framgång, nu har klubben över 180 medlemmar och man har lagt ner mycket arbete bl a på att göra i ord­ning verkstaden så att medlemmarna där kan börja arbeta med sina bilar. I dagens tidning, presenterar vi ett reportage hur det har gått för gänget från Nygatan sedan de fick chansen i Skogmur.

 

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT FÖRSTORA DEM – klicka sedan på bakåtpilen för att återgå till nästa bild!

 

 

Ganget_pa_Nygatan

 

 

Gänget i Stadshuset

 

LÖRDAGSEFTERMIDDAG  i stadshu­set i Gävle. Grabbarna från Ny­gatan skulle möta stadens arbets­grupp för Nygatsproblemen. Duggregnet märkte nog ingen av grabbarna eller stadens män — det låg en hel del spänning i luften inför mötet. Det började nar vi satt i Pärlan (röd Chevrolet som oftast kallas för raggarbil) en natt och diskuterade läget. Nå­gon tyckte att man borde prata med “stans gubbar” så de fick reda på vad folket i bilarna tyck­te. Men ingen av grabbarna var speciellt sugen på att kuta upp i Stadshuset och knacka på hos något kommunalråd. Och det är ju kanske förståeligt. Så jag lo­vade jag skulle höra med gub­barna”.

 

Stadsbiblioteket

 

ARBETSGRUPPEN hade pyss­lat med en hel del saker sedan den började arbeta för några veckor sedan. Men man hade inte haft någon direktkontakt med ungdomarna och det var ett stort problem – hur skulle man ordna den saken? Så Rolf Dahlberg blev mycket intresserad när jag föreslog att vi skulle ordna ett sammanträffande. Vi kom (efter konfererande på ömse håll) fram till att lördagsmiddagen var enda vettiga tiden om man skulle ta mötet till stånd före veckoslutet. Klockan elva i Stadshuset blev det bestämt. På fredagskvällen satt gänget i tidningens bibliotek och diskuterade mötet. Lite spän­da, det här var så ovant. Men framför allt positivt.

 

 

KORTSPEL

 

DUGGREGNET märkte nog ingen, som sagt var och när vi kom upp i Stadshusets festvåning hade inte alla i arbetsgruppen kommit så gänget gick på inspektionsrond i våningen. Och tyckte väl i stort sett att det inte var så dumt — vilka partyn man skulle kunna ha där! Och det har man ju redan. Men så slog dörren igen om den siste och runt ses­sionsbordet i DK-rummet satt Malin, Kekku Mattsson, Lennart, Gerd, Lennart, Sten och Ele. På andra sidan Rolf Dahlberg, Henry Eriksson, Åke Gillstrom och de adjungerade Sven-Erik Bergström och Harald Lundén.   Lite atmosfär av förhandlingar i , början, men ganska snart fann man en våglängd där man kunde mötas. Sedan var det bara att I köra hårt.

 

MAN PRATADE lite om sprit, om poliser (polismästaren Len­nart Medin ingår i arbetsgruppen men kunde inte vara med vilket grabbarna tyckte var synd) och om utombysbilar som kommer hit och ställer till bråk. Om de bilgäng som funnits tidigare och vad de uträttat. Och förstås om MHF-styrelsens inbjudan till att låta ungdomarna disponera Skogmursstugan om staden stäl­ler pengar till förfogande för driften. Om det pratade man gans­ka länge och även om man såg det långt fram i tiden så förstod nog gänget att den kommunala tågordningen måste följas och att man inte får något definitivt klar­tecken om pengar förrän om två veckor.

 

Anslag:

Kommittén för arbetsgruppen mot brottslighet i Gävle erhöll på torsdagen 16.000 kr i anslag. 10.000 kr skall användas för upprustning av Skogmursgården och för ett ökat öppethållande av ungdomsgårdarna i staden. 6.000 kr tilldelas barnavårdsnämnden s.k. uppsökande verksamhjet.

 

       

Raggarefoton_1

               

 

DÄREMOT var man på båda sidor om bordet överens om vad som borde kunna göras och att en åtgärd i den riktningen verk­samt skulle bidra till att få det lugnt i stan. – Och vi vill ju egentligen inte hålla på och köra Nygatan upp och ned, sade gängets talesman Lennart Wessling, en stor och trygg kille. Vad vi vill ha är tillgång till ett stäl­le där vi kan få meka med bi­larna och kanske fika och spela skivor i nån lokal. Skogsmursgar­den är toppenbra till det!

 

 

SEDAN MAN pratat färdigt för dagen och kommit överens om hur kontakten i fortsättningen skall hållas gjorde man någon­ting som kanske var lite ovän­tat. Grabbarna i gänget bjöd ar­betsgruppen på en sväng på stán  i Mattsons Cheva och Westlings Crown Victoria, så att de fick se hur Nygatan tar sig ut inifrån bi­larna. När man hade åkt en stund hade arbetsgruppens man lite att göra och kunde inte följa med gänget ner till Gerd som bjöd på fika.

 

Raggarefoton_2

 

Där noterade man i allmänhet att “stans gubbar” verkade ovanligt vettiga och att det nog fanns chans att göra någonting åt det här med Nygatan. Och att polisen kanske inte får sa många att sätta fast för obefintliga stänkskydd i fortsättninge. När man sedan på kvällen såg TV:s  program om “busarna i Gavte,  då garvade gänget hjärtligt. TV har en speciell syn på det här med verkligheter!

 

Bil-ungdomar-11

 

Länk till kommentarer från Gävles FACEBOOKGRUPP.

 

 

Ola_Lissen

 

Länk till kommentarer från Gävles FACEBOOKGRUPP.

 

3_FOTON

 

Länk till kommentarer från Gävles FACEBOOKGRUPP.

 

 

Stadade_raggare

 

Länk till kommentarer från Gävles FACEBOOKGRUPP.

 

 

Gavle-Livs

 

Länk till kommentarer från Gävles FACEBOOKGRUPP.

 

Ni som vill bli medlem i WOODPECKER – kontakta kassör Björn Lindkvist, 0709-667459.

 

INNEHÅLLSFÖRTECKNING:

WOODPECKERS – Raggarna i Gävle – Del 1

WOODPECKERS – Raggarna i Gävle – Del 2

WOODPECKERS – Raggarna i Gävle – Del 3

WOODPECKERS – Raggarna i Gävle – Del 4

WOODPECKERS – Raggarna i Gävle – Del 5

 

————————-

mars 03, 2013

Sammanställt av lisse-lotte@danielson.be

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website