Nyårsjympa Gävle 2008

Friskis & Svettis Nyårsjympa med Lasse och hans “vänner” på Fjärran Höjder. Nyårsafton 2008 kl. 11:00.

Klicka på nedanstående bilder …. och på Pilen Bakåt i Explorers övre vänstra hörn om du vill återgå och klicka på nästa bild i större format.

        

De fantastiska ledarna är Krister Frid, Marita Söderström Lasse Molin (i ordförandehatten längst bak), Lilian Hornegård, Ulla Söder, Märta Söderberg, Anneli Svensson, Annika Rudolfsson, Lena Söderlund och Stefan Söder. Saknas på bilden gör Ulrika Bolinder.

Vad kan man säga om ett sånt här pass – ingenting annat än att det är fullkomligt SANSLÖST roligt. Det är rekord vad gäller närvarande medlemmar – 195 st. – passet är jättelåååångt (åtminstone för otränade undertecknad) men oj sååå roligt. Ingen annan än undertecknad förefaller ha problem med att hänga med hela tiden, åtminstone inte vad jag kan upptäcka. Vanlig discodans kan gå och dra…….

Lasse berättar att hans vänner är de med härliga nyårsstrutar på huvudet som turas om att leda oss. ”För att visa vem som är ordförande” säger han, ”köpte jag en större hatt till mig själv så att ingen tvekar om den saken”. Han är så rolig. Det märks jättetydligt hur populär han är hos alla. Jag får extra roligt åt honom när han efter halva passet hämtar en mopp och försöker hitta tomma ytor för att torka upp litervis med svett men det går ganska dåligt, hela tiden placeras nya fötter på den blöta ytan. Han ser också väldigt rolig ut när han leder halva gruppen på ena sidan med den andra halvan på motsvarande sida. Då dinglar en visselpipa med en svans av glitter i hans mun och som åtminstone JAG fnissar åt. Flera blåser i pipor och försöker stampa sönder ett antal ballonger som ligger halkande bland allas fötter, och fönstren sen -. FULLA av imma…! Några halkar i svetten och det är ett av skälen till att jag slutar i förväg (NÄÄ, nu juger jag förstås, jag ORKADE bara inte mer just då). Det räcker med att jag tränar upp mina skrattmuskler.

Tro nu inte att Lasse är ensam ledare. Här deltar ledare från alla nivåer som hela tiden byter av varandra, den ena skickligare än den andra och de nästan tävlar om att vara starkast – och vilka motionärer sen!! Vad jag kan se är jag nog ensam om att ge upp sista kvarten. I stället ställer jag mig i ett hörn för att insupa alla ”roliga” kommentarer runt omkring mig som:” -guud va varmt, – jag får inte luft, – ser du vad som händer där i mitten, -nää, jag ser inte ett dj…a sk…t men jag chansar på att slänga upp en arm och ett ben för att hela tiden hålla igång”.

Jag tänkte för mig själv, tänk så synd att inte TV är med och filmar, undrar just hur många LOKALA pass som uppnår någonting liknande. Jag kan tänka mig att detta händer när ledarna är på sina utbildningar men jag undrar hur vanligt det är när vanliga motionärer är närvarande.

Jag vet åtminstone EN som absolut skall gå på nästa nyårspass, hoppas bara att jag har tränat upp mig litet mer då.

Jag reflekterar för mig själv över hur enormt mycket tid dessa ledare och funktionärer satsar helt utan lön för att åstadkomma dessa ”engångspass” enbart för vår skull. Bara det att välja musiken måste ha tagit en massa tid, inte en enda dålig låt utan alla har högt tryck! Jag vet att jag låter lika tjatig som en papegoja när jag beskriver dessa olika pass, men hur skulle jag kunna göra någonting annat?

Snälla Ulla Söder tar med sig kameran enbart för min skull och lyckas ta foton på hela ledargruppen som hon sedan skickar mig. Titta bara på bilderna, kan du verkligen missa denna sprudlande glädje nästa år?/Lisse-Lotte Danielson

Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti – 20 december 2009.

AktuelltSCHEMA 

Fjärran Höjder-lokalen.

Monk möter – 2 februari 2009.Friskis & Svettis i Gävle fyller 25 år i år. Det tänker man fira med en stor medlemsfest i höst. Lasse Molin är ordförande i föreningen som nu har över 7 250 medlemmar och fullt tryck på verksamheten.

Finns det några fler skribenter från “gympa-golvet” som kan skriva om någon ledare som ni gillar extra mycket? Visst vore det väl roligt om vi kunde ge våra ledare och funktionärer litet extra draghjälp för att visa att Gävle håller sig långt framme när det gäller aktiva motionärer? Inte heller kostar det flera miljoner att försöka platsa som årets gympa-stad 🙂

Skriv ner någonting och skicka detta i ett mail till

lisse-lotte@danielson.be

Då lägger jag in era inlägg på dessa sidor. Vill ni inte underteckna med hela namnet så räcker det med förnamnet.

Snälla – skriv något om följande pass:

Medel- och Intensivpass, Puls/bas- och medel, Station/bas och medel, Spincykling, Aerobics, Step, Jympa med redskap, Ki-Balans-, -Yoga och -Box, Vattenjympa, Skivstång, Bräda, Ung/dans, Senior, Danspasset, Core, Familjelek, Bas/tjejer och från fler pass om jag har glömt något.

Kolla på Friskis & Svettis egna GÄVLE-inslag. (PDF-filer)

 

————-

Åldern är inte alls något hinder. Möt ANN-MARIE ÖHLIN aktiv senior-motionär!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top