Julaftonsjympa Gävle 2008

Friskis & Svettis Julgympa med herr och fru Söder på Fjärran Höjder i Gävle.

 

Julafton 2008 kl. 10:00.

 

 

(Till min stora glädje har en av funktionärerna – värden Lisbeth Strömbergpåpassligt tagit denna KLICKBARA bild där även den tuffa tomten är med. Kolla även på imman på fönstren!)

 

Min familj – bestående av 3 personer – anländer i senaste laget. Det ser ut som ett lämmeltåg på vägens svaga uppförslutning mot entrén. Det ena ansiktet gladare än det andra och flera huvuden iklädda tomteluvor travar med raska, bestämda steg mot målet. Plötsligt kommer även en knarrig jultomte in i gympasalen iförd lång, varm tomterock, stort skägg samt rejäl tomteluva. Jag är helt fascinerad, kläderna sitter nämligen orubbade på genom hela passet trots att han minsann tar i för fullt. Jag kollar honom i smyg. Inte heller lyckas jag lista ut vem det är men på mig imponerar han mycket som ”står ut” och orkar fortsätta till slutet iklädd det varma skalet. Vi hör högljudda glada tillrop från motionärerna, och någon spelar pajas. Detta är det bästa betyget när det gäller att mäta glädjen och stämningen över lag. Vi har så kul och jympar omväxlande till sång om julstress och musik med bjällerklang, smäktande toner och hetsigt tempo. Alla ser så GLADA ut. Tänk att det finns så många trevliga Gävlebor. Vårt äkta par Ulla och Stefan munhuggs som vanligt i gemytlig ton vilket ytterligare höjer stämning och leenden. När passet är färdigt är alla fönster fulla av dimma då vi alla alstrar mycket fuktig energi. Till råga på allt är passet gratis och öppet för alla och lotter delas ut vid ankomsten. När passet är över delas priser ut efter lottdragning och när vi går bjuds vi även på härlig nougatchoklad. I efterhand fick jag veta att vi var ca 160 deltagare totalt.

 

Det är nu juljympa i Gävle för 5:e året i rad och en perfekt inledning på en julafton (måste skamset erkänna att jag missat de 4 första ) men bättre sent än aldrig.. /Lisse-Lotte Danielson.

 

 

Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti – 20 december 2009.

 

AktuelltSCHEMA

 

Fjärran Höjder-lokalen.

 

 

 

————-

 

Scroll to Top