Enkeljympa i Gävle en söndag 2009

Friskis & Svettis söndagspass Enkeljympa på TORGET kl 15:00. Efter min och Evas drive att försöka få med Gävledragarna på Friskis & Svettis Puls/bas-pass kl 10:00 på lördag förmiddag kunde jag konstatera att intresset var lika med noll. Jag misstänker att lördag förmiddag med ”sovmorgon” inte är särskilt populärt när man inte är van att träna. Dessutom tror jag att ordet ”puls” skrämde de som är helt ovana. OK, skam den som ger sig tänkte jag och bestämde mig för att kolla Friskis & Svettis övriga utbud. Jag har ju hört att det är många nymodigheter fr.o.m. denna termin. Då det var söndag kollade jag vad som erbjöds denna dag. Aha, på söndagar kl. 15:00 står det Enkeljympa i programmet.

 

Mina tankar började snurra runt – kl 15:00 – då har man hunnit med sovmorgon samt att smälta sin lunch och kanske fått lust att göra någonting.

Sagt och gjort, jag packade min ryggsäck och gav mig av ned till Stora torget. När jag litet försiktigt frågade vad just Enkeljympa innebar fick jag veta att det är främst avsett för handikappade, att det kunde vara jobbigt om man tog ut rörelserna för fullt men att det var oerhört roligt och att man i bilder beskrev rörelserna för att alla skulle förstå de lättare.

Som ex kan nämnas: att utföra armövningar på ett ordinarie baspass beskrevs nu på detta pass som att ”nu är vi hungriga hästar som ivrigt böjer oss ned för att beta av gräset”.

Det droppade successivt in ca 20 medlemmar i olika åldrar varav de flesta var ungdomar. In kommer två fantastiskt proffsiga ledare vid namn Anne Linden och Karin Lindqvist med mikrofon-headset och med en fullkomligt explosiv energi. Vilket nöje att bara se och höra deras medryckande kroppsspråk och kommentarer samt se hur alla deltagare lyste upp i ett enda stort leende och tog i för kung och fosterland med varierande resultat. Detta smittade av sig på mig. Gemensam nämnare var den STORA medryckande GLÄDJEN!

 

Jag kände mig gladare och gladare och stortrivdes i detta gäng. Detta förstärktes när jag därefter duschade i omklädningsrummet och småpratade litet med deltagarna. Det var så stolta och tog allt så seriöst. Själv har jag alltid tyckt att Friskis & Svettis-konceptet är en riktig hälsobomb och till denna proffsiga komplettering kan jag inte göra annat än att applådera.

 

Jag har nu fått 10 exemplar av Friskis & Svettis senaste utgåva vilken innehåller en gratis-prova-på-kupong som jag delar ut till de av er som är intresserade. Då kan man t.ex. välja på Start, Rygg, Öppna dörrar eller Seniorjympa. Jag har nu valt ut de enklaste övningarna som inte bör skrämma någon och jag hoppas innerligt att NI KOMMER OCH

TESTAR EN GÅNG.

 

Lisse-Lotte Danielson.

 

 

Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti – 20 december 2009.

 

AktuelltSCHEMA

 

Klicka på nedanstående bilder …. och på Pilen Bakåt i Explorers övre vänstra hörn om du vill återgå och klicka på nästa bild i större format.

 

 

Torget-lokalen.

 

 

Finns det några fler skribenter från “gympa-golvet” som kan skriva om någon ledare som ni gillar extra mycket? Visst vore det väl roligt om vi kunde ge våra ledare och funktionärer litet extra draghjälp för att visa att Gävle håller sig långt framme när det gäller aktiva motionärer? Inte heller kostar det flera miljoner att försöka platsa som årets gympa-stad 🙂

Skriv ner någonting och skicka detta i ett mail till

lisse-lotte@danielson.be

Då lägger jag in era inlägg på dessa sidor. Vill ni inte underteckna med hela namnet så räcker det med förnamnet.

Snälla – skriv något om följande pass:

Medel- och Intensivpass, Puls/bas- och medel, Station/bas och medel, Spincykling, Aerobics, Step, Jympa med redskap, Ki-Balans-, -Yoga och -Box, Vattenjympa, Skivstång, Bräda, Ung/dans, Senior, Danspasset, Core, Familjelek, Bas/tjejer och från fler pass om jag har glömt något.

 

————-

 

Åldern är inte alls något hinder. Möt ANN-MARIE ÖHLIN aktiv senior-motionär!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top