Bas-pass på Royal, Friskis och Svettis i Gävle med Ulla Söder

Aktuellt   SCHEMA

 

Måndag 6/10 2008 kl 10:30. Friskis & Svettis Bas-pass på Royal i Gävle. Det var ett helt ordinärt Bas-pass men ”fyllt av livsglädje”.

 

Ulla Söder, lägg det namnet på minnet. Alla ledare inom Friskis & Svettis är både trevliga och duktiga men självklart finns det speciella ”pärlor” som passar oss alla individuellt. I mitt fall har alltfler nu blivit pärlor varför jag snart helt måste avstå från att prioritera någon.

 

Ulla har precis kommit tillbaka från sin 3-veckors semester och hade laddat med underbar, ny musik. Hon älskar att dansa, spexa och spela pajas och har en stor förmåga att sprida glädje omkring sig då hon helt bjuder på sig själv. Det var riktigt tomt de tre veckor hon var borta. Idag var vi 55 st och maximalt insläpp på Royal är 70. Jag studerade allas ansikten och överallt såg jag glada leenden och alla stegade distinkt i takt till Ullas medryckande musik. Det är så oerhört ROLIGT. Tala om vitaminsprutor! Vi som är där är från alla grupper, unga, medelålders och modell äldre, både kvinnor och män.

 

Jag ser ofta i tidningarna att många är ensamma och isolerade och har inte råd att göra några dyrbara aktiviteter. Ett årskort innehållande Jympa + Gym kostar 2600 kr vilket gör 217 kr i månaden. Det kan låta mycket men tänk då på hur oerhört många pass du kan delta i varje vecka. Man behöver nästan inga fler nöjen. Här får man dels fin hälsa, man träffar helt informellt nya vänner med gemensamma intressen och man har alltid någonting roligt att göra. Det är bra mycket bättre att dra in på annat för här finns gemenskap och allt man behöver. Bjud på dig själv litet, kasta ut en oförarglig fråga till din granne i omklädnings­rummet och du har genast skapat en kontakt.

 

I morse när jag gick dit kände jag mig stressad och lätt irriterad. När jag däremot lämnade passet kände jag i stället en euforisk glädje, solen sken och det föreföll som vi alla mådde lika bra. Tänk vilken tur att vi har Friskis & Svettis i vår stad. Ibland har jag tyckt att det är konstigt att man lyckats samla så oerhört många trevliga personer under samma tak men självklart är det den kamratliga atmosfären som får oss alla att bli sådana. Ni som ännu inte har börjat träna – vad väntar ni på? Allt fler kommer på passen och det gäller att vara ute i god tid för det börjar bli trångt. I tidningarna läser man nu om bankkriser, kaos och katastrofer. Gå och gympa och få litet distans till det hela – ibland behöver man inte särskilt mycket för att känna sig lycklig. Det finns pass för alla – från pass för handikappade till intensivpass.

 

Jag skriver detta då jag vet att vi når långt utanför Gävledragets krets via Google sökmotor. Det kan jag se i mitt statistikprogram på min danska server

Testa själv, skriv in i Googles sökmotor följande ord

 

Friskis & Svettis Gävle

 

Ni får då idag ca 8.000 träffar varav nr 4 tillhör Gävledraget. Stor räckvidd med andra ord.

 

Allt som gör mig själv lycklig vill jag alltid dela med mig till andra.

 

Förresten, det är faktiskt Ulla som även inhandlar de härliga ingredienserna till fredagarnas morgonfrukost och fixar till det hela – testa….Det kostar bara 30 kr.!

/Lisse-Lotte Danielson.

 

 

Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti – 20 december 2009.

 

AktuelltSCHEMA

 

 

Royal-lokalen.

 

 

Monk möter – 2 februari 2009.Friskis & Svettis i Gävle fyller 25 år i år. Det tänker man fira med en stor medlemsfest i höst. Lasse Molin är ordförande i föreningen som nu har över 7 250 medlemmar (OBS, gäller år 2009) och fullt tryck på verksamheten.

 

 

Finns det några fler skribenter från “gympa-golvet” som kan skriva om någon ledare som ni gillar extra mycket? Visst vore det väl roligt om vi kunde ge våra ledare och funktionärer litet extra draghjälp för att visa att Gävle håller sig långt framme när det gäller aktiva motionärer? Inte heller kostar det flera miljoner att försöka platsa som årets gympa-stad 🙂

Skriv ner någonting och skicka detta i ett mail till

lisse-lotte@danielson.be

Då lägger jag in era inlägg på dessa sidor. Vill ni inte underteckna med hela namnet så räcker det med förnamnet.

Snälla – skriv något om följande pass:

Medel- och Intensivpass, Puls/bas- och medel, Station/bas och medel, Spincykling, Aerobics, Step, Jympa med redskap, Ki-Balans-, -Yoga och -Box, Vattenjympa, Skivstång, Bräda, Ung/dans, Senior, Danspasset, Core, Familjelek, Bas/tjejer och från fler pass om jag har glömt något.

Kolla på Friskis & Svettis egna GÄVLE-inslag. (PDF-filer)

 

Åldern är inte alls något hinder. Möt ANN-MARIE ÖHLIN aktiv senior-motionär!

————————————————————————————-

Aktuellt    SCHEMA

juni 28, 2012

Sammanställt av lisse-lotte@danielson.be

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..