Pulsbas med Anki i Gävle på lördagar 2011

 

 

Testade åter ett av Ankis pass Lördag 22 januari 2011.

 

 

Jag har lovat mig själv att aldrig mer lyfta fram någon speciellt ledare eftersom jag tycker alla är så bra och jag vill inte vara orättvis. Men – ibland kan de bästa ambitioner spricka och nu har detta åter hänt.

 

 

Rent generellt så tycks ALLA pass inom Friskis & Svettis fullkomligt ha exploderat i år – jag har konstaterat att det gäller samtliga pass, från lugnare seniorpass till de mest avancerade intensivpassen. Det förefaller som att positiv trängsel kan konstateras överlag.

 

 

Vilken lyckad satsning att man har byggt ut dessa fantastiska lokaler mitt i centrum, det kommer bara fler och fler ”frälsta”. Tänk så många som här finner nya vänner genom den sociala gemenskapen. Pensionärer t.ex. som nu har slutat jobba och förlorat kontakten med arbetskamrater får här nya vänner och i stället förlorar de sina krämpor. Vilket lyft för Gävle över huvud taget som marscherar framåt inom alla områden!

 

Åter till Ankis pass. Det måste vara oerhört svårt att hela tiden känna allas förväntningar inför en ny säsong. Vi är nu så oerhört bortskämda, speciellt som ryktet går från mun till mun att hon har så ”fantastiska” pass. Jag har flera gånger tidigare beskrivit hennes förtjänster och vill inte upprepa mig. Tro mig, hon har definitivt inte blivit sämre. Vilka rytmiska rörelser och vilken häftig musik!

 

 

Det bästa är att hit kommer även många herrar. Normalt är det under deras värdighet att gå på ett ”baspass” men här gäller inte denna fåniga inställning.

 

Kom och Testa själva! Ni som gillar dans, detta slår det mesta trots att det definitivt inte är något danspass – snarare ett glädjepass!

 

—————————————-

 

 

Testade Ankis pass Lördag 16 januari 2010.

 

 

Åter har en ny säsong startat för Anki – trots att man tror det är helt omöjligt blir hon bara bättre och bättre.

 

Fast det är så mycket danskänsla i passet kommer många herrar också vilket gör att hon har lyckats totalt. Tro mig, konditionen kommer att öka markant.

Jag vet inte om det är gympa eller om vi deltar i en Broadway-show, jag vet bara att det är så otroligt roligt. …….

 

Testa själv varje Lördag kl 10:00 på Friskis & Svettis Bas/pulspass på Fjärran Höjder

 

————————————–

 

Friskis & Svettis Bas/pulspass på Fjärran Höjder lördagar kl. 10:00. (Nedtecknat 2009-03-21)

 

Nu har Anki fått överta lördagspassen på Fjärran. Jag har missat henne en längre tid och hade glömt bort hur duktig hon är. Många nya motionärer har nu upptäckt henne. Själv tycker jag att hon borde vara Friskis och Svettis instruktionsledare och utbilda alla i Stockholm med sitt perfekta kroppsspråk. Hon är ”outstanding” när det gäller att få samtliga att göra exakt som hon vill med en härlig mimik och minimalt med ord. Jag tänker alltid på Pantomimteater när jag följer henne och vilken musik!

 

Just idag blev jag speciellt imponerad av hela gruppen. Trots att den består av en stor variation motionärer, unga, gamla, kvinnor, män, alla följde henne perfekt. På sitt lekfulla sätt får hon samtliga att ta i det där ”lilla extra”. Jag blev så förvånad när jag såg hur följsam hela gruppen har blivit. Dansade vi jazzbalett eller vad? På slutet hörde jag hur många av oss flämtade efter att vi frivilligt hade gett allt. Det roliga var att vid nedtrappningen säger hon exakt det jag själv hade tänkt under passet. ”Oj så duktiga ni har blivit, era framsteg märks tydligt”. Jag tror att vi här i Gävle har ovanligt många bra ledare. Lokalpatriot som man är J!

 

När man i Google sökmotor skriver in ordet baspass som är det absolut vanligaste passet hos Friskis & Svettis över hela Sverige – vem kommer på första platsen om inte lilla Gävle med Ulla Söder? Vi håller oss verkligen framme/Lisse-Lotte Danielson.

 

Här beskrivs ett annat pass med Anki vid en tidigare säsong.

 

Friskis & Svettis Bas/pulspass på Fjärran Höjder onsdagar kl. 17:00.

 

Ibland kan man få helt oväntade feel-good-upplevelser. Jag infann mig som vanligt på Fjärran Höjder för ett av mina favoritpass på lördagar kl. 10:00 med Ulla Söder. Denna dag var hon tillfälligt ersatt med Anki Hope. Lägg det namnet på minnet. Min första besvikelse över Ullas frånvaro byttes snabbt mot glädje över att åter bli påmind om en av mina tidigare favoriter (har nu slutat räkna favoriter eftersom de har blivit så många). Jag var på Ankis pass för ett par år sedan men sedan har jag missat henne helt.

 

Många går på krogen för att de gillar att dansa och vill ni ha alternativ – gå på Ankis pass för här får ni verkligen släppa loss tillsammans med en ledare med enorm taktkänsla och smidighet långt utöver det vanliga. Till skillnad från att gå på krogen blir vi dessutom alltid uppbjudna. Trots att det är Bas-puls märker man inte att det är högre tempo för det är så roligt. Normalt tycker jag att det känns litet motigt att åka till Fjärran Höjder på eftermiddagar/kvällar men det kan inte hjälpas, hennes pass är väl värda det.

 

Jag frågade henne om hon hade varit dansös i någon form tidigare men fick höra att hon bara hade spelat fotboll vilket jag verkligen fick roligt åt. Hon har tydligen många strängar på sin lyra. Helt klart hävdar vi oss bra i Gävle med professionella ledare i förhållande till övriga orter vad gäller kvalitet. /Lisse-Lotte Danielson

 

 

Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti – 20 december 2009.

 

AktuelltSCHEMA

 

Fjärran Höjder-lokalen.

 

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website