Nostalgitripp för Budda – Gävles egen mr DJ

 

– utdrag från intervju i Gefle Dagblad 17 okt 2014 av Stefan Andersson

 

Budda

Vem är Gävles meste discjockey, mr DJ? Svaret är givetvis Leif “Budda” Baltazar.

 

Allt började för hans del 1973, på nöjespalatset som då hette Wictoria.

 

– Jag hade jobbat under Bengt-Åke Bengtsson ute på Åsbogården och han var också en av de drivande på Wictoria. Vi kom på idén att prova med diskotekskvällar, bära eller brista. Det blev en jättesuccé och sen var det bara att köra på.

 

Diskotek fanns tidigare i stan, men i mindre omfattning i anslutning till skolor och på fritidsgårdar. Men nu tog sig företeelsen in i restaurangvärlden. Drugstore, Blå Grottan och Fenix var andra ställen och småningom anammade även Folkparken den populära företeelsen. Det var inga problem att få jobb och jag spelade på alla möjliga ställen runt om i distriktet. Jag var i 20-årsåldern och musiklivet lekte. På diskoteken samlades folk, ungdomar fick någonstas att vara och träffa andra. Diskoteken drog stopublik,  men jag kan inte påstå att de trängde undan livemusiken. Det blev billigare för arrangörerna att anlita discjockeys än orkestrar.

———–

Publicerat av Lisse-Lotte Danielson 2014-10-17 för Gavledraget.com

Då Budda idag är en mycket värdefull och aktiv medlem i våra Facebookgrupper för Gävle vill jag verkligen göra extra reklam för honom även här….

—————-

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top