De som städar, cyklar och knarkar – Insändare

Tänk högre om den som städar – Insändare

Publicerat i GD 17 okt 2014

 

Städar

 

Lokalvårdare, längst ner i hierarkin och därmed osynlig för de flesta med “högre status”. Detta har fått mig att fundera över hur de med “högre status” tror att lokalerna blir städade.

 

Ibland funderar jag även om de anser att plocka upp sitt eget skräp från golvet understår deras “befattning”.

 

Men på något sätt vet de ändå var de ska vända sig för att klaga om de anser att städningen varit undermålig, det kan gälla damm på lampa eller fönsterbrädan.

 

Kanske hade städpersonalen haft mer tid till att damma om denne inte behövt krypa ner på golven inne på de trånga personaltoaletterna för att plocka upp ert skräp…

 

Eller om era fikaraster inte krockar med lokalvårdarens tid i just ert fikarum. Jag misstänker att ni inte vill att han/hon dammar lamporna när ni äter.

 

Tro inte att det endast är er avdelning den personen städar!

Låg befattning men väldigt viktig

———

 

Se upp för cyklar! – Insändare

Publicerat i GD 17 oktober 2014

 

cyklar

 

Min familj bor på Norra Kungsgatan och vi går på trottoaren mellan Norra Kungsgatan 43 och Vasaskolan varje dag. Det händer varje dag att cyklister cyklar på trottoaren och plingar att man ska flytta på sig, de tror att de har företräde på trottoaren. Vilket håll ska jag gå till?

 

Många gånger hör man inte cyklisterna på grund av trafiken på gatan och blir touchad på armen. Cykelbana finns i Esplanaden. Det värsta är när vuxna kommer med sina barn på barncykel och tror att de är kungar på trottoaren.

 

Ringde till Gävle kommun för några år sedan och påpekade detta om cykling på trottoar. Fick till svar att alla vet att man inte cyklar på trottoaren. Alla människor har inte sunt förnuft. Inom en timme är det ungefär tio personer som inte kan cykellagen.

En gångtrafikant som är rädd för att bli påkörd.

————

 

Skyll inte på polisen – Insändare

Publicerat Fredag 17 oktober 2014 i GD.

 

Poliser

 

Angående den debatt som pågår i våra medier om olika knarksorter som tas in i landet av personer som vill tjäna snabba pengar. Att det sedan går åt pipan för vissa ungdomar i vårt samhälle bryr sig dessa personer inte om. Politikerna bryr sig inte heller, de lever gott i sin bubbla.

 

Anställ fler tullare som kan kolla inkommande post, så att knarksmugglarna får svårare att ta in knark via postförsändelser. Men våra politiker har istället utökat

 

kustbevakningen så att de kan ta den gamle mannen som vill ta en öl när han åker ut på en liten tur i skärgården. Han har jobbat i hela sitt liv och nu vill han ha en mystur på gamla dagar, men hela svenska folket ska straffas för att rikemansbarn i Stockholms skärgård kör för fort och är berusade.

Kjell-Owe Björk

———-

Publicerat av Lisse-Lotte Danielson 2014-10-20 för Gavledraget.com

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website