Äppelträdets trädvaktare ger inte upp – Insändare.

Publicerat i GD 29 september 2014

 

Äppelträdet 2006

 

Nu är de väl dags, att ni tar ert ansvar och ger ett besked om Sofiaparken, och vårt unika äppelträd. Valet är över, och visst fick ni mycket att stå i, valresultatet blev nog inte riktigt vad socialdemokraterna hoppades på… eller! Var det därför ni “pallade äpplen” innan valet, tillsammans med Moderaterna i äppelkriget.

 

Jörgen Edsvik, S, gav i gratistidningen Mitt Gävle ett vallöfte, som jag verkligen hoppas att han håller! Mitt Gävle ställde frågan “Äppelträdet och grönområden eller bostäder?” Jörgen Edsvik svarade och jag citerar: “Bostäder och grönområden, Gävle är en parktät stad och ska så förbli. Vi kommer i första hand bygga på parkeringstomter, industrimark samt på höjden”

 

Sofiaparken är varken parkeringstomt, industrimark och det ska inte heller byggas på höjden, om man ska bygga. Det här är ett vallöfte som S ger varje år, så nu börjar det väl bli dags att infria sina löften! Nu är vi trötta på enbart ambitioner, samt på den här frågan, verkade det flesta partier vara rörande överens.

 

Jag vet att den här tomten ska vara såld? Men det är något som inte stämmer. Hur kunde man missa äppelträdet och hur kunde man ge bygglov, trots massiva protester från de boende runt omkring sedan flera år tillbaka, både vad de gäller äppelträdet och byggnationer. Nyligen gick det in en anonym anmälan till förvaltningrätten, på grund av eventuell manipulering med datum på dokument. Den avslogs, inte för att det var ärendet i sig som eventuellt var fel, utan det ska inkommit till fel instans, som jag uppfattat det. Jag hoppas verkligen att den person som överklagat inte ger upp. Politikerna och tjänstemän kan ha nog så svårt i den byråkratiska djungeln, så att en privatperson inte kan alla turer, har i alla fall jag full förståelse för.

 

Vad gör byggherren och hur går hans funderingar? Inte ett ljud från honom. Det här har pågått sedan den 30 maj, och hade det inte varit för protesterna över parken samt äppelträdet, så kanske byggandet redan varit igång. Jag är ingen expert på de turerna, men vill ha ett svar och jag vet att jag inte är ensam om det. Varje dag kommer det strida strömmar med människor, som vill skriva på! De som redan har skrivit på, kommer tillbaka för att höra hur det går. Politikerna i Gävle ska inte tro att vi gett upp, varken trädvaktarna eller Gävles befolkning. Samt i det här fallet vad det gäller äppelträdet så finns ingen politisk koppling, vi arbetar över blockgränserna. Här är det ett gemensamt arbete för en gemensam sak och vad man har för politisk karta är de ingen som bryr sig om.

 

Men frågan som alla ställer sig, är “Varför kommer inget svar?”
Inger J

 

Mer att läsa om detta: Gå till www.Gavledraget.com  I sökmotorn Search skriv in ordet Äppelträd.

———-

Publicerat av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget 2014-09-29

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top