Äppelträd, Almagrund, vinter-café, mm-T Brunzell

ÄNTLIGEN LÖRDAG…

…. och då ska man väl vila, men…
I veckan kom så en ett utslag  från Bygg o miljödomstolen att det kända äppelträdet får huggas ned och tomten bebyggas.
Jag tog mej dit för att ta en titt på trädet. Upptäckte att jag cyklat förbi där flera gånger men varit omedveten om att det var ÄPPELTRÄDET.

 

Äppelträdet
Men nu verkar det som om dess saga är all. Konstigt att protesterna bara gällt trädet  och inte miljön i stort. Om jag bott i närheten hade jag nog protesterat mot planerna, träd eller inte träd.
När jag kom gåendes på Gustavsgatan tänkte jag gå på framsidan av radhusen, men se! Det var privat område, t.o.m gående hänvisades till trottoaren utanför husen. Hur kan området vara privat? Allemansrätten gäller inte här tydligen. Nåja, strunt samma. Men när jag gick runt upptäckte jag att  höga och breda häckar inkräktade på gaturummet. Man kanske skulle klaga hos kommunen? De boende ser väl inte den delen..
Det här hänger väl ihop med mitt tidigare jobb, som trycksaksansvarig – bland många andra uppgifter-så skickade jag ut  många trycksaker till föreningar och stadsdelsförvaltningar, bland annat om hur höga häckar fick vara i  villaområdena.   Jag har väl en form av yrkesskada antar jag…

 

En annan nyhet var att Almagrundet, det gamla fyrskeppet har återvänt till hemmahamnen. Fick  vi tillbaka Gerda också, då…ja, uttrycket hamnstad får då den rätta betydelsen. Ja, jag vet… Fredriksskans och Granudden  i all ära. Men inre hamnen bör livas upp. Tycker jag.

 

Almagrundet

 

Vintern har nu gjort sitt intåg ( nåja…) och det är  minusgrader, men än är det skönt att promenera ner till Vardagsrummet, ja Boulognern då, och njuta, något jag inte är ensam om.. synd att det inte finns ett åretrunt öppet café. Det vore mysigt att kunna få en kopp mjölkchoklad, te eller ett glas  varm glögg, alkoholfri så klart!

 

vaintercafé          choklad

Som det nu är blir det väl bara iste eller ischoklad…

Nu är det bra för idag, ska ta ett glas lättglögg- ur flaskan som jag fick av min goda granne Marita. och en pepparkaka.
Och skåla för min  goda vän och chefredaktör, Lisse-Lotte, som fyllt …. nej, man pratar inte om damers ålder!
Men jag är glad att hon inte har tänkt tanken på pension!   Skål på dej!

Gävledragets lokalreporter – Torbjörn Brunzell

Torbjörn Brunzell-2

———–

Käre Torbjörn, den här “damen” har aldrig  hymlat om sin ålder. Jag är tvärtom stolt och glad över att jag fortfarande får vara med – speciellt som jag har så ROLIGT…..  😀

Tänk om vi kunde få några arbetslösa ungdomar att hålla ett café öppet på vintern. Det kanske finns mycket roligt att spinna vidare på denna tanke  …….. ungdomar brukar ha många fräscha idéer och det kan ge liv åt Bloulognern även på vintern. Något att tänka på kanske? Låt dem få komma med kreativa idéer……

Lisse-Lotte

———–

Public. 2015-11-22 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget,com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står   Starta  diskussionen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top