”Uppgifter i DN om att tre av fyra journalister försvinner i Mittmedia: “Saknar substans

 

 

 

 

 

 

 

 

Per Bowallius

 

 

 

 

 

 

 

Anna Gullberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se även detta!

 

 

 

MittMedias styrelse har planer som kan innebära att 75 procent av de redaktionella tjänsterna kan försvinna till 2018.

 

Anna Gullberg säger  “- Beskedet vi har fått från ledningen för MittMedia är att den tidigare strategi som lagts fortfarande gäller”.  Den närmade tiden börjar ett stort strategiarbete som jag hoppas leder tillem långsiktig och ekonomiskt hållbar framtidsplan för MittMedias lokaljournalistik.

 

Se artikeln i sin helhet här!

Christoffer Urborn, Rikard Jernberg

 

Arbetarbladet 17/8. Bowallius om DN:s avslöjande “inget beslut är taget”.     – Mathea Franzén

 

INSÄNDARE 

Reflektion på Mittmedias planer på att komma att säga upp 75 procent av de redaktionella tjänsterna. Mittmedia påstår sig värna om papperstidningen. Det har man fört fram tidigare i dagstidningar och i tabloiden som är en tidning för oss som arbetar hos Tidningstjänst som bland annat tidningsbud. 

I början av 2014 tog man bort möjligheten att prenumereraenbart papperstidningen. Man blev nu tvungen att prenumerera och betala för både papperstidningen och nättidningen vare sig man ville ha digital tidning eller inte. Pappersupplagan rasade när detta infördes och har sedan successivt minskat sedan dess (gäller i alla fall de tidningar jag arbetar med GD samt AB men troligast även de andra morgontidningarna). Man har nu också slopat utkörning av tidning i de fall när tidningen uteblir på morgonen. 

Och nu har också Tab beslutat sedan årsskiftet att sluta märka brevlådorna och detta medför också att reklamationerna ökar speciellt när extra insatta tidningsbud och även söndagsbuden arbetar. Märkningen underlättade betydligt för de som arbetar endast söndagar och som vikarier vid semestrar och sjukdom. 

Allt detta kan knappast vara att värna om papperstidningen utan det medför att kunderna slutar prenumerera på tidningarna. För mig verkar det helt klart vara en strategi som Mittmedia har för att så småningom kunna skylla på små upplagor och få anledning att lägga ner tidningarna.

Redhorse

Mittmedia-dramatiken fortsätter – kulturchefen slutar     Arb.bladet 25/8 2016.

 

Gå till Startsidan!

 

Public. 2016-08-18 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Uppdat.  2016-08-25

———

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website