Erika Åbergs tv-program “Det sitter i väggarna” kan prisas vid Kristallengalan

Erika Åberg-foto Helen Granditsky

 

Utdrag ur artikel Publ. i GD 18/8 2016

 

Nomineringarna trillar in på löpande band

 

Erika fick det glädjande telefonsamtalet för några veckor sedan och på tisdagen blev det känt för allmänheten: Erika Åbergs tv-program “Det sitter i väggarna” är nominerat vid prestigefulla tv-prisgalan Kristallen.

 

– Jag tjöt rakt ut. Det är jättejätteroligt, helt fantastiskt och smickrande. När jag vet hur mycket redaktionen och vi på fältet har slitit månad ut och månad in för att få ihop det här programmet är det kul att se att folk uppskattar resultatet, säger byggnadsantikvarien och programledaren Erika Åberg.

 

Varför programmet har mottagits så bra – det har bland annat sänts i norska NRK och formatet har sålts till andra länder – tror Erika Åberg beror på att de i programmet är eftertänksamma och på ett bra sätt lyfter fram byggnaders historia.

 

– Det är en lugn och varm motvikt mot andra program där man blåser ut inredning och gamla byggnadsdelar för att få in nytt. I det här programmet har man varsamhet och tänker på återbruk, ger perspektiv och tänker på dem som har levt på platserna tidigare, säger hon.

 

Läs hela artikeln här!

Christoffer Urborn

 

Gå till startsidan.

———–

Publ. av Lisse-Lotte Danielson 2016-08-19 för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top