Lyse-ringklocka, ansvar, tänk positivt – lyx på kafé

Använd lyse och ringklocka –

(INSÄNDARE – publicerat i GD 29/10-2014)

 

lyse-ringklocka

 

 

Jag blir förbannad på ren svenska, att inte cyklister kan använda ringklockan samt att använda lyse på sina cyklar, för man hör dom inte när dom kommer cyklande förbi. Vad jag vet så är det lag på att cykeln ska vara utrustad både med lyse bak och fram och även ringklocka.

 

Dom är ju mörkt klädda och nu när hösten kommer så syns dom inte och ögon i nacken har inte jag i alla fall. Är ute med hunden både när det är ljust och mörkt, och vare sig jag går på rätt sida eller på fel, så är det bara att köra förbi.

 

Det skulle vara bra om polisen gjorde en räd ibland på cykelbanorna, de skulle garanterat få sätta en hel del böteslappar. För om jag cyklar så ringer jag på min ringklocka och då får jag i tre fall av sex att dom tittar på mig som jag vore en idiot, men vi har en lag och den ska följas.

 

Om ingen vet det så är det bara att ta kontakt med polisen och fråga, det kostar 500-1000 kronor i böter och det vill nog ingen lägga pengar på. Rekommenderat, följ lagen i detta fall.

 

Förbannad gående med hund

—————–

Vuxna måste ta ansvar

 

Jag är irriterad och jag blir bara mer och mer irriterad på artiklar om ungdomar och vuxna som försöker förklara vårat beteende, (humörsvängningar, depression och så vidare).

 

 

Vi växer upp i en värld där det är krig överallt, miljöförstöring, svält, finanskris och vi har accepterat att om vi ens lever tills vi är 25 kommer vi förmodligen vara arbetslösa och behöva gå runt med gasmask. Vi är inte aliens, vi är arga. Arga på er vuxna som får oss att tro att vi är de respektlösa, att vi är de oansvariga.

 

 

 

Se på er själva! Ni förstör vår framtid med ert begär för pengar och makt, att växa upp i samhället som det ser ut i dag är inte kul. Jag tycker att det är dags att vuxna tar ansvar, vår framtid står på spel och ni är de som kan fixa det. Det är dags att vuxna lär sig respektera ungdomar och vår framtid.

Less ungdom

—————-

Vardagslyx på kafé

 

Rykande-kaffe

 

 

Höstens höjdpunkt. Bland det mysigaste man kan göra på hösten måste vara att gå på kafé. Tänk er själva, när det är grått och daskigt väder, det regnar och humöret är allmänt nere. Då kan man sitta inne i den harmoniska omgivningen på ett mysigt kafé, avnjuta en bakelse och prata med sina vänner i timmar om allt mellan himmel och jord.

 

Det blir som ett avbrott från vardagen och förgyller livet mer än man kan ana. Har du inte upptäckt det underbara med kaféer föreslår jag att du passar på att besöka stans alla fina kaféer under vinterhalvåret istället för att bara sitta hemma och gömma dig hela den mörka tiden.

 

Du kan ta med en kompis, skolböckerna eller helt enkelt en bra tidning att läsa. Det är vardagslyx de luxe.

Livsnjutaren

————-

Tänk positivt

 

Tänk-positivt

 

Jag vet att många som mig blir väldigt deprimerade nu när det börjar bli mörkt, kallt, grått och regnigt. Men tänk positivt!

 

Det är nu du ska passa på att lägga dig i soffan, tända några ljus och kolla på en mysig film.

 

Det är nu du ska passa på att använda alla dom där mysiga mjukisbyxorna och dom där stora tjocktröjorna som bara legat i din garderob hela sommaren och väntat.

 

Det är nu du ska passa på att sätta dig ner med dina vänner och bara spela sällskapspel och bara vara. Det är nu man ska passa på att tända kaminen, värma varm Oboy med grädde och bara mysa.

 

Lev i nuet. alla årstider har sina positiva sidor.

Evelina

————

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top