Startpass Gävle från hösten 2008

Fr.o.m höstterminen 2008 börjar Startpasset 10:30.

 

Friskis & Svettis Start-pass på stora Torget,fredagar kl. 11:30. Med lätt oro möter jag mina vänner som jag intensivt ”övertalat” att följa med på just detta Startpass. Veckan innan hade jag försökt övertyga Gävledragarna att följa med på ett bas-puls-pass men misslyckats totalt – Ingen kom!

Denna gång hade vi fått prova-på-biljetter och vis av tidigare erfarenheter letade jag nu efter den absolut lättaste varianten. Vi var totalt 6 stycken från Gävledraget, 3 tjejer och 3 killar och jag var mycket nöjd med detta resultat. Åtminstone två i min lilla grupp var oerhört nervösa och var på väg att vända flera gånger innan vi slutligen kom in i omklädningsrummen. Gissa om jag kände mig lugnad när jag upptäckte att det var Pialena som klädd i head-set skulle leda passet. Definitivt inget ont om alla övriga suveräna ledare men just Pia-Lena, som jag följt i så många år, kändes som absolut helt rätt person när det gällde att lugna ned skärrade ”nybörjare”.

 

Som vanligt blev jag mycket imponerad över att man så helt har lyckats plocka fram det ideala passet för just fullkomliga noviser. Musiken är populär men absolut inte för snabb, rörelserna är lugna och enkla för att hjärnan skall hinna med att registrera vad som skall ske härnäst vilket skapar en trygg atmosfär. Alla deltagarna log avspänt och dessa leenden fortplantade sig till Pialena som i sin tur inspirerat returnerade glädjen. Jag skulle kunna tro att ett sånt här pass kanske kräver extra mycket förberedelser och eftertänksamhet. Det allra FÖRSTA steget för att börja ett nytt liv är oftast det svåraste.

 

Efter passet frågade jag mina vänner om det var för svårt, för lätt eller på lagom nivå och fick till svar att passet var mycket roligt vilket måste betyda att det var på alldeles rätt nivå. De har nu upptäckt den medryckande musiken och hur skönt avspänd man blir efteråt när man har tränat tillsammans.

 

Alla ni som läser detta och, precis som mina vänner, aldrig har vågat er in i dessa okända lokaler, testa, ”vågar man inget vinner man inget”. Ni blir glatt överraskade och kommer att tänka ”var det inte svårare än så”?

 

Vi Gävlebor är så oerhört gynnade som har tillgång till detta fantastiska ”Friskis & Svettis-koncept/Lisse-Lotte Danielson

 

 

Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti – 20 december 2009.

 

AktuelltSCHEMA

 

Scroll to Top