Ryggjympa Gävle 2009

 

 

Friskis & Svettis torsdagspass Ryggympa på Fjärran Höjder kl. 18:00. På caféträffen i måndags lyckades jag övertala 4 Gävledragare att följa med mig på de sista utvalda prova på-passen (gratisbiljetter låg i Friskis egen tidning) och turen hade nu kommit till Ryggjympa. Tidigare har jag testat Enkeljympa, Startjympa, och Öppna dörrar (rullstolsjympa). Här på ryggjympan blev JAG SJÄLV den som blev mest förvånad och positivt överraskad. Jag trodde jag hade valt ut ett lugnt litet halvtråkigt men lätt pass till mina “nybörjare” men oj vad jag bedrog mig. I mitt arbete som systemförvaltare har jag mycket bra arbetsmiljö för att undvika ryggont men vad hjälper det när jag alltid är så ivrig att få fram material så jag aldrig tar mig tid till att sitta som folk på stolen. Viss har jag ibland känt av en ond rygg även om jag förnekar det för mig själv. Ikväll upptäckte jag plötsligt att denna Ryggjympa är perfekt även för mig. Efter bara ett enda pass kändes alla stela leder uppmjukade och även två av mina “medsläpade” nybörjare bestämde sig direkt för att fortsätta med detta.

Vilken underbar ledare dessutom, en liten pigg tjej vid namn Pia Edholm dansade och skakade loss så det stod härliga till. Dessutom var hon mycket tydlig när hon instruerade viktiga ryggrörelser. Musiken var FANTASTISKT medryckande och bra. Det märktes tydligt att detta pass är populärt för det var många fler herrar än vad som är vanligt på pass som inte är av medel eller intensiv karaktär. Det presenteras: Ryggympa är för dig som vill ha lite extra träning för kroppens mittparti. Gympapasset körs med fokus på mage, rygg, nack- och skulder parti.

 

På slutet efter ett Friskispass har jag ofta tyckt att DETTA är nog mitt favoritpass men nu har det blivit så många sådana så jag ger upp när det gäller att prioritera något. Jag blir mer och mer lycklig över att jag är så gynnad som bor i en kommun med alla dessa möjligheter. Ni inom Gävledraget som ännu inte har blivit påverkade av alla mina ansträngningar och tjat, säg till om ni ändrar er och vill ha mitt sällskap framöver. Jag blir mer och mer tacksam över alla dessa ledare och värdar som jobbar ideellt med mycket låga ersättningar för att vi alla andra skall ha tillgång till detta med rimliga kostnader./Lisse-Lotte Danielson.

 

 

Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti – 20 december 2009.

 

AktuelltSCHEMA

 

Fjärran Höjder-lokalen.

 

Scroll to Top