Öppna dörrar onsdagar fr o m hösten 2008 Friskis och Svettis i Gävle

From hösten 2008 är det på torsdagar 17:30.

 

Friskis & Svettis onsdagspass Öppna dörrar på TORGET kl. 18:30. Med Friskis & Svettis höga ambitioner att det alltid skall finnas en jympa som passar alla har man nu även startat ett pass för de funktionshindrade. Nyfiken som jag är bestämde jag mig för att testa även detta som presenteras på följande sätt enligt broschyren:

”Ett fartfyllt och inspirerande jympapass som kan göras både sittande och stående och är speciellt anpassat för dig med funktionshinder. Träna kondition, styrka och balans utifrån dina egna förutsättningar. Programmet och rörelserna är upplagda så att de kan tolkas av alla, oavsett rörelseförmåga. Passet leds av två ledare, varav en är funktionshindrad/sittande. Din assistent, anhörig eller annan intresserad är alltid välkommen att vara med kostnadsfritt på Öppna dörrarjympa. Hiss finns direkt till våra handikappanpassade lokaler.”

 

Sagt och gjort, jag infann mig i god tid. Ärligt talat kände jag mig litet nervös eftersom jag ryktesvägen hade hört av en ledare att detta pass var ganska jobbigt och att många av de rullstolsbundna har kompenserat sina funktionshinder med att skaffa sig mycket starka armmuskler. Jag vill speciellt betona att det är något som undertecknad INTE har. På sin höjd kan skönjas ett par sytrådsliknande muskler i vardera arm. Jag har tidigare presenterat Karin Lindqvist när jag testade den överväldigande Enkelgympan och hon är nu även den ledare på detta pass som ej är funktionshindrad. Som tur var noterade hon min ängsliga, något desperata blick och skyndade sig snabbt att erbjuda mig ett par lätta halvkilosvikter. Den söta damen bredvid mig i rullstol valde direkt enkilosvikten och tittade litet medlidsamt åt mitt håll. Som extra bonus upptäckte jag att en av mina arbetskamrater, Katarina, var den funktionshindrade/sittande ledaren. Hon var verkligen jätteduktig vilket gjorde det extra stimulerande. Hon och jag skuggboxades i en övning så det stod härliga till.

 

Vi var nu totalt 11 personer samlade inklusive undertecknad och två ledare och det kändes helt perfekt. Åter fick jag se ytterligare prov på Karins talanger. Om hon ledsnar på sina roller hos Friskis och i sitt vanliga yrke kan hon direkt sadla om som standupkomiker. Man bara skrattar åt henne hela tiden. Nog för att jag tror att många funktionärer inom Friskis & Svettis är jätteduktiga ute i övriga Sverige också men jag är övertygad om att Gävles ledare tillhör den absoluta eliten. Åtminstone vill vi Gävlebor gärna tro och tycka detta. Även här ”tvättade vi jättestora fönster ” och ”torkade enorma bord” som beskrivande rörelser. Precis som på Enkelgympan såg jag att deltagarna såg mycket nöjda, glada och belåtna ut. Ledarna har även här head-set för att kunna höras mycket tydligt och musiken är oerhört suggestiv och medryckande.

 

Ni som är helt rörliga, har ni någonsom ni känner skulle platsa i denna grupp, det kan gälla personer med funktionshinder eller har tillfälligt nedsatt rörlighet – ta med era vänner hit och ni får själva vara med kostnadsfritt som stödperson./Lisse-Lotte Danielson

 

 

Schema Jympa & Övrig gruppträning 31 augusti – 20 december 2009.

 

AktuelltSCHEMA

 

Scroll to Top