NÄ NU GÄV.. !! – Torbjörn Brunzell

 

barbro-holmberg

  Barbro Holmberg, f d landshövding

 

Nu har en utredning – under ledning av förre landshövdingen ( -skan ?) Holmberg kommit fram till att vi inte längre  ska vara Norrlänningar! Tur för henne att hon lämnat Gävle….
Eller är det så att många av oss inte ser oss själva som just det?  Personligen är jag bara Hälsning trots att jag bott  en stor del av mitt liv i Gästrikland, lär väl göra så i fortsättningen också.

 

Men när jag läste ledare i GD av  den snart utflyttade redaktören så hajar jag till, han delar in den norra regionen på följande sätt: Västerbotten, Norrbotten, Jämtland, Hälsingland och Västernorrland. Men glömmer Lappland och Härjedalen…..

Vad menas?  Ska dessa två städer bilda små enklaver i landskapen?

 

david_nystrom

 David Nyström,  f.d.ledarskribent

 

För vår del då? Ja, Dalarna, Västmanland, Sörmland , Örebro och Uppsala.
Något svar på mina frågor om det i ett mail till honom fick jag inte, kanske har han redan lämnat för Sundbyberg?  F.ö är han från Ljusdal och ser sig som Norrlänning, vilket han inte tycker att vi är, han hänvisar till historiska dokument där vi är Svear…
Men kommer man från en liten bandyort ska nog inte vara för kaxig i en hockeystad
Det skulle vara  intressant att göra en undersökning bland Gävleborna vad de anser..   Men dessa förslag är naturligtvis bara förslag , det är många turer innan det blir av!
Sjukvård, kollektivtrafik är två viktiga saker som måste klaras ut. Hur det än blir, så ska Gävle vara residensstad !   Eller hur?? Inget ont om Falun, Södertälje eller Västerås, men…

 

 

På senare tid har det dykt upp något intressant på FB i våra grupper, Gefle Drone, där – om jag förstått rätt –  en HC Alp Harun ingår.
Där får vi se vår stad med omgivningar från luften, mycket intressant och lärorikt.

TC Alp Harun

I bland kanske från lite väl hög höjd, men det finns nog en orsak till det.
Det vore intressant om han – eller de – visade upp sig och berättade hur de gör när de filmar och om  det finns planer på mer av den här sorten. Kanske någon har idéer  eller önskemål om ställen att filma?
 
Här är deras YouTube-klipp från Olättfors!
Om jag fick välja, Bönan, Utvalnäs och kusten mot Trödjefjärden,  i sommar kanske också från Limön och Furuvik? Inte vet jag hur mycket han / de läser  på FB eller i Gävledraget, men det är fritt fram för alla som känner till vem han / de är och tipsa om  Gävledraget

 

Sist jag skrev handlade  det om snö och slask, men då kom det några kalla torra dagar, sen började det töa… jag borde veta att jag inte ska skriva om vädret, det blir bara fel. Men väder har vi!
Det är bara måndag, så det får räcka så här….

 

Torbjörn Brunzell-2

Torbjörn Brunzell – Gavledragets lokalreporter

 

Vill du läsa mer av Torbjörn Brunzell?

Gå till startsidan för    www.gavledraget.com      till vänster hittar du sökmotorn   Search   skriv där in    Torbjörn Brunzell

 

Publ. 2016-03-15 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

—————-

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står   Starta  diskussionen.

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website