Minns i November – Torbjörn Brunzell

 

MINNS I NOVEMBER DEN LJUVA SEPTEMBER…

Ja, så sjöng Jan Malmsjö en gång, snart kan vi också göra det. I dag, i skrivande stund, är det den 31 oktober och jag kan knappt förstå att jag bott här i ett år!  Ja jag har ju bott här förr men det var länge sedan.

 

Från USA har vi fått rapporter om att vi har en iskall vinter att vänta, f-n trot!  Det lär nog dröja som det verkar, idag är det + 7, mulet och grått.

gråffreda

Tur ändå att många träd har sina gula löv – när vi inte har någon sol.  Många gräsmattor ser ut att vara beströdda med bladguld, i Esplanaden och i Stadsträdgården t.ex. Det gäller att njuta av dem innan kommunens gubbar kommer med sina lövblåsare, en del använder små maskiner som de åker på och för oväsen med.

 

Lövblåsare

 

Jag önskar att det gick att använda hästar i jobbet, det gick ju bra som gräsklippare. Till glädje för barn och mammor i Boulognerskogen…

Hästen Bärta

Hästen Bärta brukar hjälpa till i Boulognerskogen

 

Det råder ju delade meningar om dessa lövblåsare, jag har själv varit drabbad av dem på mitt jobb, det gick inte att prata i telefon – jag hade en fast sådan förutom mobilen.

 

Jag har i mitt jobb åt Sthlm stad haft mycket att göra med  bl.a trafikfrågor, stadsbyggnadsfrågor, stadsplanering o.s.v. Intresset finns kvar, jag ser hur det byggs här, och  hur det planeras. Sörby, Almvägen och på Philipssons tomt har man börjat.

 

Almvägen

Almvägen hus klara 2017

 

Philipsontomten

PHILIPSONTOMTEN

 

På  Alderholmen och på Sätra mitt emot Gavlerinken ska det byggas. Men så läser jag att man vill bygga bostäderStrömvallen!  Hur har man tänkt här? Byggnaden som inrymmer omklädningsrum och andra lokaler, är inte den K- märkt? Nu är detta projekt ännu i sin linda, men blotta tanken.

 

Visst, nu har man ju samlat det mesta runt Gavlevallen, några andra idrottsplatser finns också. Men nä, nog finns det mark ändå att bygga på.

 

Ett ställe man kan bygga på är på Staketgatsleden, det anskrämliga P-garaget borde man kunna göra om till bostadshus. Mer centralt än så kan det väl inte bli….

 

Annars finns det mer mark, den gröna plätten mellan Kaserngatan och Batterigatan t.ex… men då blev väl liv på de omkringboende.. NIMBY´s skulle ropa högt… NIMBY, för dem som inte vet, betyder Not In  My BackYard..Det finns också YIMBY´s där Y står för Yes. Men de är inte så många….

 

Till slut en trafikfråga – det är ju lördag och det finns annat att göra än skriva, hur roligt det än är….

 

Tänk om det gick att bygga en gångtunnel under N. Kungsgatan  från Gudinnan med uppgång på torget.. då slapp man dessa bilköer och bussar som får vänta…

 

Att göra centrum bilfritt har ju diskuteras och ältats, så det är inget alternativ. Fråga affärsmännen…

Men en gångtunnel är nog lika omöjligt… men drömma kan man ju…

 

Torbjörn Brynzell – Reportern på fältet

 

Torbjörn Brunzell

…………………

Publ. av Lisse-Lotte Danielson 2015-10-31 för  Gavledraget.com

—————

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website