Hotell Gävle stänger till midsommar efter 57 år – Moniqa Swälas

Utdrag:     Publ. i GD 9/6 2016

 

“Bo på hotell – få en säng på köpet!”

 

Bo en natt på Hotell Gävle och du får ta sängen eller soffgruppen med dig. Det erbjuder hotellägaren. Janne Ansgariusson. sina kunder. Men erbjudandet är begränsat.

 

Det låter nästan som en reklamfilm när Janne Ansgariusson erbjuder inredning på köpet för de som bor en natt eller längre den sista veckan hotellet har öppet. Men hotellet ska tömmas så han har inte så många val.

– Vi är uppsagda och stänger den 23 juni, till midsommar. Vi ska vara ute ut lokalerna den sista juni.

 

 

Det handlar om 49 rum och en trerumslägenhet som ska tömmas. Det som blir kvar efter de sista hotellnätterna kommer Janne att försöka sälja. Den som vill kan redan nu titta vad som finns och förhandsboka.

– Sängarna kanske kan gå till något flyktingboende men gästerna får gärna ta med sig en släpkärra, säger han lite skämtsamt.

 

Hotell Gävle vid Staketgatan har funnits sedan 1959. De senaste 14 året har Janne bedrivit verksamheten men nu har fastighetsägaren sagt upp hotellet och sålt fastigheten till ett bolag i Stockholm som ska driva – hotell!

 

– Det är bedrövligt att vi blev uppsagda av förre ägaren men personligen tycker jag det är ganska skönt. Frun fortsätter driva hotell Aveny men jag har varit med och lagt ner hotell Norrtull, berättar Janne.

 

Tuffa tider för små hotellägare alltså.

Läs artikeln i sin helhet i ovanstående länk!

 

Se även Facebookgruppens åsikter om detta!

 


Public. 2016-06-09 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website