Svenska hitmakare Mike Perrys succé “The Ocean”.

Mike Perry

 

MUSIK  – Den 15 april  2016 släppte Mikael Persson, eller Mike Perry som han kallar sig när han gör musik, “The ocean“.

 

Singeln puttrade på ett par veckor – sedan plockade strömningstjänsten Spotify upp låten och lade in den på den populära spellistan “Chili hits“.

 

Spotify

 

  • – Då smällde det ju, milt sagt. Det var då allting hände. Den spelades några tusen gånger om dagen innan dess, nu är den uppe i 500000 spelningar om dagen, säger Mikael Persson.

 

På de sex veckor som har gått sedan “The ocean” släpptes har den spelats över nio miljoner gånger på Spotify och i fredags placerade den sig på plats sex på den svenska singellistan. Samtidigt hamnar låten på allt fler stora spellistor och antalet lyssnare bara ökar.

 

En speciell upplevelse för Mikael Persson som “alltid hållit på med musik” men bara vid sidan om sitt vanliga arbete; till vardags jobbar han med dieselmotorer på Volvo hemma i Skövde.

 

Man har hållit på med musik så länge och så hamnar låten på några spellistor och allting vänds upp och ner. Det ringer folk från hela världen som vill prata och diskutera. Det har verkligen varit omvälvande. 

 

Som en ren effekt av framgångarna fick han i helgen göra sin första riktiga spelning som Mike Perry – på Sum- merbursts stora scen på Ullevi i Göteborg. Nästa vecka uppträder han också när dansmusikfestivalen kommer till Gärdet i Stockholm.

 

  • – Det är lite häftigt. Jag har gjort lite gig lokalt tidigare men inget som är värt att skriva hem om.

 

 

Han tror att “The ocean” blivit en sådan stor hit för att den är “enkel och rak på”.

 

  • – Det är inga krusiduller, den är lätt att ta till sig. En ljudbild som ligger rätt i tiden, det är väl hemligheten egentligen. Jag brukar inte vilja krångla till det för mycket.

 

Ännu finns inga konkreta planer för hur “The ocean” ska följas upp. Mikael Persson säger att det visserligen känns “lite stressigt” men å andra sidan har han “aldrig varit mer inspirerad”.

 

  • – Det finns lite tankar och planer. Jag kör Summerburst men sedan kommer jag nog att ligga lite lågt med spelandet för det viktigaste just nu är att göra bra musik. Man kommer ingenstans utan bra låtar.

Linus Brännström/TT

 

  • ■ Gav i april ut singeln “The ocean” med sång av Shy Martin. Den tillbakalutade elektroniska låten har blivit en enorm hit och har spelats över nio miljoner gånger på Spotify. Låten nådde en miljon spelningar på bara tre veckor efter att ha lagts till i flera stora spellistor.

Publ. 2016-06-06 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top