DUON MONEEO från Gävle är populär – TT

Per Samuelsson Gäve

 

Publ. i Arbetarbladet 15/6 2016

 

  • Gävletonsättaren Per Samuelsson är en de mest populära i nya Swedish Composer App som länkar till musik på Spotify.

 

Appen har lanserats för att lyfta fram yrkesverksamma svenska ton­sättare. Per Samuelsson listas i en sammanställning som den tredje mest spelade.

 

“Otroligt kul”, kommenterar han i ett pressmeddelande.

 

Webb-appen Swedish Composer gör det helt enkelt lättare att hitta musik av nu levande svenska tonsät­tare på Spotify. Den fyller en viktig funktion som Spotify saknar, menar Per Samuelsson:

 

“Nästan all musik på Spotify listas på artistnamn eller låttitel, det finns sällan uppgifter om vem som skrivit musiken. Med appen kan man nu en­kelt lista musik som skrivits av någon av medlemmarna i Föreningen Svenska Tonsättare och verkligen hit­ta guldkorn som kan vara svåra att upptäcka annars.”

 

Per Samuelsson skriver elektronisk och elektroakustisk musik. Ofta spe­lad på egenhändigt byggda instru­ment av sensorer, gamepads och joysticks. Tillsammans med tonsätta­ren Iréne Sahlin i Gävle är han duon Moneeo som gör filmiska och experi­mentella musiklandskap och bland annat brukar arrangera evenemanget Elektronsöndagar i Gävles Stadsträd­gården.

 

Moneeo in action  Moneeo in action.

 

“I dagsläget är det musik för Mo­neeo som jag komponerat tillsam­mans med Iréne Sahlin som finns i appen, så vi har nått tredje platsen gemensamt, framhåller han.

 

Både Per Samuelsson och Iréne Sahlin är invalda som medlemmar i Föreningen Svenska Tonsättare som ligger bakom den nya appen där mer Gävlekomponerad musik kommer att släppas framöver.

 

Kultur – TT

 

Läs även!


Publ. 2016-06-15 av Lisse-Lotte Danielson för gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top