En historisk dag på Gävle Strand – av Ingegerd Sörgard

 

Els-Marie

Publicerat i Gefle Dagblad Lördag 2 juni 2007

 

På fredagen flyttade de första familjerna in i de första färdiga husen på Gävle Strand. Gladast av alla var nog Els-Mari Hedström, som flyttade in i en tvårummare.

 

  • -Det är så spännande. Jag blir alldeles knottrig, sa hon.

 

Det var stort pådrag när de första husen, två rödputsade tvåvåningshus, på Aderholmen äntligen var inflyttningsklara.

HSB:s vd Sten Halselth och kommunalrådet Per Johansson, s, var på plats för att dela ut nycklar och klki8ppa band. Gefle Drängar var där och sjöng en specialkomponerad låt.

 

När de stämde upp ”Vi har väntat länge med det kravet, att kunna bo så nära havet”, nickade Els-Mari Hedström instämmande och så fort hon fått nyckeln och en bok som inflyttningspresent vinkade hon ivrigt åt Rune Forsell som körde fram till porten med släpkärran full av bohag.

 

Els-Mari Hedström sålde sitt hus i Hedesunda i höstas.

 

  • -Jag har bott i en holk på 24 kvadratmeter på Slottstorget sedan dess och letat efter någonstans att bo. Den här lägenheten var utannonserad på tre dagar i rad och då kände jag att den var för mig, säger hon.
  • -Jag är så glad att jag äntligen får flytta in.

 

Hon har bara varit inne i huset en enda gång. När hon köpte lägenheten var huset knappt påbörjat och hon kunde bara studera lägenheten på ritningarna, – Jag känner mig faktiskt lite modig som köpte lägenheten innan de var klar, säger hon.

 

Men nu, när hon äntligen kan ta lägenheten i besiktning är den recis som hon täkte sig. Ett sovrum, ett vardagsrum med en bred öppning in mot köket och en stor balkong. Hon har själv kunnat välja färg på tapeter och kliners.

  • -Det här känns jättebra, säger hon.

Ingegard Sörgard

 

———————

Publicerat av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget 2014-08-06

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top