Bocken, Insändare, invandring och begrepp

 

Bocken hyllas med sång från New York

UTDRAG ur Artikel Publ 29 dec 2014 i Arbetarbladet

 

Ulf_Bodell_bocken

Foto: Ulf Bodell

 

Två personer från Albany i New York är fascinerade av Gävlebocken. I år har de skrivit en egen text till låten “We’ll meet again”, som en hyllning till Bocken.

 

Sången skrevs för att publiceras i facebookgruppen “Friends of the Gävle Goat” och för att dela kärleken för Gävlebocken

 

De vill framföra ett stort tack till alla som vaktar Gävlebocken och är glada att den fick finnas på julafton.

——

Bocken fick pizza från Australien

PUBLIC I GD 21/121 2014.

 

Att vakta Gävles mest omhuldade 48-åring har sina fördelar. På fredagskvällen fick hans vakter pizza från Australien.

 

Han är vida känd, det vet vi. I går nåddes han och vakterna av kärlek från andra sidan jorden när någon där gjort en beställning från en pizzeria i Gävle.

 

Och Gävlebocken själv verkar närmast rörd.

 

I går kväll twittrade han själv om de omtänksamma supportrarna down under: “Sharing is caring! Tonight my friends from ‘down under’ ordered pizza to my guards! Love!!!”

 

En av beuindrarna retweetade: “Love you guys too! You do fantastic work!”.

————-

INSÄNDARE – Ett litet men viktigt steg för öppenheten (GD)

 

Invandrare-kö

 

Hela sanningen, tack. För kort tid sedan målades alla ifrågasättanden om den generösa invandringspolitiken i brunt för att nu inte tala om budbäraren.

 

Nu har det äntligen gått så pass långt, att även en företrädare för ett kristet riksdagsparti uttalar viss tveksamhet. Ett litet men viktigt steg när det gäller öppenheten i en mycket viktig fråga för landets framtid.

 

Att hunsade åsikter och personer nu kan vädras öppet är ett hälsotecken. Finns det egentligen någon som helst anledning tro, att utvecklingen i Sverige skall gå i en annan riktning än Europa i övrigt? Senaste valresultatet överraskade många. Utanför gränserna sade man till etablissemanget: Välkommen till verkligheten.

 

Sedan en tid har det kommit information om att en redan stor invandring kommer att bli ännu större. 100.000 till 110.000 beräknas komma hit nästa år och följande år för att söka asyl.

 

Det är tal som många tycker är mycket, mycket höga, ja många tycket till och med att de är skrämmande. Men ändå är det inte hela sanningen. Det sägs inte ett ord om anhöriginvandringen. Om den kan man utan överdrift säga, att den är ännu större.

 

Det innebär att Sverige tillförs en stad av Malmös storlek med invandrare varje år! Det talar ingen ansvarig om och så länge sanningen döljs talar andra röster vid valurnorna.

GHD

—-

INSÄNDARE – Demonisering genom onyanserade bilder (GD)

Om man vill demonisera en individ, en politisk eller en religiös rörelse så gör man detta genom att presentera en onyanserad bild av honom/henne eller den.

 

Man använder sig av begrepp som “fascister”, “sekterister”, “rasister” och så vidare.

 

Eftersom Sverigedemokraterna representerar en obekväm opinionsyttring har etablissemanget (den politiskt korrekta vänstermaffian) beslutat sig för att demonisera partiet.

 

Alltså kallar man SD för “fascister” och “rasister”.

 

Börjar man – i stället för att bara jamsa med, som svensken så ofta gör – att undersöka fakta finner man att fascismen var en ideologi som grundades av Benito Mussolini i Italien. Frågan är om man ens kan kalla den en högerideologi. Men det kan vi lämna därhän. Fascismen är emellertid definitivt inte en rasistisk ideologi.

 

Bland Mussolinis fascistiska kombattanter fanns till exempel många judar.

 

Om man nu vill stämpla etiketterna “fascism” och “rasism” på Sverigedemokraterna så stöter detta på patrull, av den enkla anledningen att fascismen – till skillnad från nationalsocialismen – inte är rasistisk.

 

Fascismen är en ideologi som vill införa en stat där EN ledare styr och där ekonomin är vare sig kapitalistisk eller socialistisk. Det hela bygger på korporationer, det vill säga att till exempel arbetsgivare och arbetstagare gemensamt äger företagen. Detta går djupast sett tillbaka på de gamla skråväsendena.

 

SD har en helt annan agenda. Jag skulle vilja betrakta SD som ett borgerligt, men definitivt inte fascistiskt parti.

 

Själv sympatiserar jag inte med något parti och vägrar sedan tidigt nittiotal att rösta.  Mitt röstkort rivs varje gång ett sådant dyker upp i posten. Men rätt ska vara rätt.

 

Hur skulle det till exempel vara om man började anklaga Vänsterpartiet för att vara stalinister/kommunister? Man har ju onekligen ett sådant arv att falla tillbaka på och många medlemmar kallar sig fortfarande kommunister.

 

Ung Vänster gav ekonomiskt understöd till den palestinska terrorristgruppen PFLP,  som för inte så länge sedan utförde en massaker på israeler. (En positiv sak med SD är att man rakryggat stöder staten Israel och dess rätt att existera!)

 

Ska vi ta upp alla resor Lars Werner & CO gjorde till de så kallade öststaterna då det begav sig? Gamla SKP:s (VPK:s föregångare) oreserverade stöd till Stalin?

 

Lika fel som det var att förfölja kommunister i Sverige under andra världskriget, beslagta deras tidningar och internera dem i arbetsläger, lika fel är det i dag att ljuga om och hetsa mot sverigedemokrater.

 

Det visar sig att man inom vänsterkretsar och liberala kretsar, där man talar mest om tolerans, är minst toleranta.

Larz Gustafsson, Gävle

—————–

Publicerat 2014-12-29 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

————-

SVAR I TILL LARZ GUSTAFSSON DEN 29/12

Hur skulle det se ut om alla gjorde så?

Larz Gustafsson är en ofta förekommande person på GD:s insändarsida. Men på julafton var en av nyheterna att han tar avstånd från julen och att han känner avsmak när han ser alla juldekorationer. Och så tar han illa vid sig när någon säger god jul till honom. Det är inte lätt!

 

På GD:s insändarsida den 29 december har han lyckats få in en lång insändare med lite politiska synpunkter, men Larz sympatiserar självklart inte med något parti och vägrar att rösta. Han river sitt röstkort så fort det kommer med posten.

 

Att ta avstånd från julen, att känna avsmak när man ser juldekora-tioner, att ta illa vid sig när någon säger god jul, att inte sympatise-ra med något politiskt parti och att vägra rösta – visst är det lite udda? Hur skulle vårt samhälle se ut om alla tyckte och gjorde som Larz?

 

Man kan ju som medmänniska hoppas att Larz är lycklig i sin värld.

 

Ingvar Hansson

————

Alla är udda

Svar till Ingvar Hansson den 2/1: Du undrar hur vårt samhälle skulle se ut om alla gjorde som Larz Gustafsson. Är det bättre då att alla gör lika?

 

Larz har ju uppenbarligen tänkt till och tagit ställning på sitt sätt. Att vara udda är ju faktiskt underskattat. Ofta är det en stark person som tänker mycket och analyserar.

 

Det brukar leda till sånt som många andra inte kan förstå. “Ni andra” tycker då att det är en udda person som är lite konstig.

 

Att man gillar/inte gillar julen är individuellt. Att man river sin röstsedel kan man ju också förstå, i dagsläget i alla fall.

 

Vi behöver alla visa vår “udda” sida lite oftare. Det är den som är vi. Det är då det kan komma fram nya intressanta saker att bygga vidare på. Varför ska man vara som alla andra? Ömsa ditt normskinn och bli en ny fräsch och stark individ, som tänker själv. Det är härligt.

 

Helena Larsson

Publicerat  2015-02-04 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

——-

Se även den ursprungliga artikeln!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top