Väntar på den stora smällen – Sven-Erik Hemlin

krutdurk

Insändare publ. i GD 4/11 2015

 

 

Någonting ovanligt har hänt, de gamla har plötsligt åsikter om hur landet sköts. Ingen tar längre av sig kepsen eller niger för ”överheten”, tvärtom spottas det framför deras fötter. Det här måste ses som ett bevis på att tidigare tålmodiga svenskar repat humör och anser att nu får det vara nog.

 

Invandring och flyktingmottagning har blivit en het fråga, inte minst bland de äldre. Det är inte längre en fråga om att de som kritiserar invandring och flyktingmottagning är rasister, det är en fråga om vad en regering har för befogenheter. Om en regering fattar beslut över invånarnas huvuden. skapas motsättningar som kan äventyra hela vårt lands framtid. Nu börjar det nämligen bli en ekonomisk fråga och vem som ska betala. De gamla har definitivt inte råd med det.

 

Vad vi ser nu är ett akut problem, ingen har ens gjort en konsekvensanalys om vad det kommer att innebära de närmaste åren, annat än att det kommer att kosta enormt med pengar. Enligt vad ekonomer och annan expertis kommit fram till, kommer det inte att räcka med inbesparingar som finansdepartementet ska titta närmare på. Det väcker onda aningar om att staten kommer att tvingas låna betydligt mer än vad som sagts, samt ett stort antal människor som redan är i en näst intill ohållbar situation kommer att drabbas.

 

Vad som hänt i vårt land är nämligen att invånarna pressats för hårt och antalet människor som drabbats av psykisk ohälsa (gått in i väggen) ökar lavinartat. Alla dessa kommer genom den försämrade sjukförsäkringen att hamna i en ekonomisk kris, vilket knappast kommer att göra dem friska.

 

Ett land som inte klarar av att lösa problem som rör invånare som oförskyllt hamnat i långvarig sjukdom, hur ska vårt land då kunna ta emot alla flyktingar som behöver hjälp? Om regeringen har svårt att fatta nödvändiga beslut, varför exempelvis inte göra som när det gällde kärnkraften, EU-medlemskap eller euron och ha en folkomröstning? Men det måste ske snabbt, innan allt går överstyr.

 

När folket sagt sitt kan regeringen hänvisa till att vårt land är demokratiskt och att regeringen måste följa resultatet av folkomröstningen.

 

Jag har en känsla av att våra ledande politiker insett vad resultatet skulle bli och därför lägger locket på. Men det skulle vara det enklaste sättet för regeringen och hela det politiska etablissemanget att komma ur den rävsax de hamnat i.

 

När man ser på den ohållbara situation landet hamnat i, är det inte längre en politisk fråga utan en fråga som berör alla landets invånare. Tyvärr har våra politiker påverkat det som nu händer, genom att ta ställning till hur de anser att svenska folket ska se på invandring och den enorma flyktingströmmen till vårt land, men även idiotförklarat alla SD-sympatisörer. När nu regeringen dessutom ska tvinga kommuner att ta emot flyktingar, har den skapat en krutdurk som kan explodera utan förvarning.

 

Sven-Erik Hemlin

—————-

Publ. 2015-11-04 för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står   Starta  diskussionen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top