Invandrare blir brickor och duktiga Graffitimålare

 

Insändare – Invandrarna som brickor

Public. i GD 1 april 2015.

 

Racist

 

Jimmie Åkesson hann inte mer än visa sig, förrän det stormar kring honom igen. Drevet går. Inte undra på att karln har gått in i väggen.

 

Plötsligt är det ok med mobbning och fördomar, bara det är mot rätt människor. Det lustiga är att man genom att använda sig av maktspråk som att kalla alla SD-väljare rasister får motsatt effekt än den önskade. Fel taktik alltså.

 

Man bör i stället bemöta oron och svara på de frågor som finns, till exempel hur mycket invandringen kostar, vem som ska betala kalaset nu när ladorna redan är tomma, hur man ska lösa arbetslöshet och alla de praktiska problem som medföljer, med konkreta tydliga svar i stället för att rabbla det gamla mantrat att mångfalden berikar. Det gör den men den skapar även stora problem som fega pk-journalister mörkar.

 

Redan nu är vår befolkning indelad i två läger. Sorgligt. Pk hör inte hemma i en demokrati och motverkar inte rasism. Vissa påstår att pk är uppfostran. Om nu Skavlan tycker att Åkesson får tåla tuffa frågor så undrar man varför inte de politiker som gästat hans program tidigare avkrävts svar på ovanstående tuffa frågor.

 

Skavlans intervju diskuteras nu mer än Löfvens svikna vallöften. Finns det ett underliggande samband? Några som har vinning av att allt fokus läggs på migrationen? Vem? Vilka? Ingen moderat har någonsin varit beredd att underlätta för “fattiga”.

 

Politikerna spelar räv- och rackarspel med invandrarna som spelbrickor.

Sorgsen

———–

 

Graffiiti

 

Insändare – Skriv kontrakt och låt dem måla

 

På fullaste allvar vill jag uppmana kommunen att söka upp duktiga graffitimålare och skriva kontrakt med dem. Låt dem färglägga alla tråkiga gråa cementtunnlar och annat.

 

Låt det ingå i avtalet att de får måla över det som någon annan klottrar dit. De får sköta om sitt eget konstverk. Mitt i allt klotter, som mycket av det är, så finns det ju underbara konstverk.

 

De har känsla för färg och form och de är kreativa människor som vill synas. Ta vara på dem och hjälp dem framåt.

 

I Valbo har vi ett exempel. Efter riks 80 ligger en hund- och kattbutik som har använt sig av bland annat graffiti för att synas från vägen. Snyggt och roligt.

 

Ta vara på våra förmågor i Gävle. Jag ser otroliga graffitimålningar på tågvagnar. Farligt, men det visar att de vill nå ut och synas. Man satte väl upp en vägg utanför länsmuseet för nåt år sen som sugna kunde måla på. Det är en droppe i havet.

 

Dessa konstnärer verkar vara sprängfyllda med idéer, så vad ni än gör så hjälp dessa Gävlekonstnärer framåt. Jag blir glad av vackra graffitimålningar därför är det synd att dom inte får sitt erkännande. De ska inte behöva gömma sig. Fristad till graffittikonstnärerna! Arbetstillfällen.

 

Idésprutan

——

Public. av Lisse-Lotte Danielson 2015-04-01 för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står starta diskussionen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top