Teknikstressade och en nyårsönskan

Niemi

 

Detox lugnar ner teknikstressad – TT

Public i Arbetarbladet2015-01.04

 

Att åka på “digital detox”-läger där mobiltelefoner, datorer och kameror låses in till förmån för fria aktiviteter är det senaste i Silicon Valley.

 

Är det ett jätte-scoutläger för vilsna vuxna eller ett evenemang för karriärister?

 

Twitters sekund-uppdateringar. Pipet från ett sms. Ett “gilla” på Facebook. Fniss över Instagram-bilden på en sunkig lunch.

 

Många är nåbara dygnet runt och med sociala medier kan det vara svårt att sätta gränser mellan det privata och det professionella.

 

I den digitala teknikens vagga, San Francisco- området i USA, växer en motrörelse – eller kanske främst en ökad medvetenhet: Barer ordnar teknikfria kvällar och kompisgäng kör “phonestack” (lägger mobiltelefonerna i en hög, den som först kollar får stå för kvällens nota).

 

– Jag har insett att jag inte måste ha datorn i sängen och kolla telefonen det första jag gör när jag vaknar. Jag kan ligga still i några minuter och tänka på dagen, säger designern Andrew Watterson som var på läger både i år och i fjol.

 

De stränga kraven på att deltagarna vid ankomst låser in telefoner, handdatorer och andra apparater har fått honom att reflektera.

 

-Det handlar om att hitta balans. Tekniken är en stor del av allas våra liv, jag tänker inte köpa att den är ond. Men jag kan ha ett sunt förhållningssätt till den.

 

Såväl digital detox som “tenikberoende” är vetenskapligt omtvistade. Jonathan  Cowperthwait var med på det allra första lägret 2013. Han har dubbla känslor.

 

– Jag gillade lägret och  fick flera nya vänner. Men jag valde ändå att inte återvända i somras.

 

Tina Magnergård Bjers/TT

———

 

INSÄNDARE – En nyårsönskning

 

fyrverkeri

 

Public i Arbetarbladet 3/1 2015.

 

Jag önskar få ett “Sverigeland” likt det vi pensionärer med hårt arbete och umbäranden byggt upp.

 

Välfärdssamhället till våra barn, för att de skulle slippa hamna på fattighuset eller som föräldralös “säljas” till den i byn som tog minst betalt för barnets nya “hem”.

 

Detta var verkligheten i Sverige för 100 år sedan i Fattigsverige och innan den sociala välfärden byggts upp av oss socialdemokrater, i solidarisk och demokratisk anda för en tryggad framtid för svenska folkets familjer, barn och gamla.

 

Jag önskar mig rätten till ett försvar som skyddar våra gränser, Sverige mot våld, kriminalitet och den ondska som “drar över världen” och genomsyrar land efter land, när det inte stoppas.

 

Gode Gud, skydda Sverige och svenskarna. Sverige har inte längre ett fungerande rättssamhälle som skyddar svenskarna.

 

Vi som byggt upp samhället kan bara titta på när det kollapsar i kommun efter kommun som skuldsatts på grund av total avsaknad av en ekonomisk kalkyl byggd på sunt förnuft.

 

Politiker som saknar verklighetsförankring i de beslut som fattats i invandringsfrågan.

 

Att leva över sina tillgångar under lång tid straffar sig, och i detta fall oss svenskar som nu har fått en statsskuld som är så orimligt hög så den inte går att “greppa” för vanliga svenskar.

 

Det skärs ned i alla verksamheter i kommun efter kommun, och av 30 kommuner har tio levt över sina tillgångar och skuldsatt sig så att det är slut på pengar till normal verksamhet inom skola, vårdsektor med mera och välfärden håller på att kollapsa.

 

Svenska regeringen har under lång tid struntat i Sverige och svenskarnas väl och ve, inte tagit ansvar för svenskarnas familjer som nu har en konstant försämrad levnadsstandard.

 

Det sker nedskärning i alla verksamheter, katastrofalt för hela Sverige med en regering som på bekostnad av sina egna medborgares rättigheter till arbete och bostad tagit in folk från hela världen i stället för att “rätta mun efter matsäcken”.

 

Nu är det dags att ställa kravet att varje land och dess invånare tar ansvar för sina medborgare, Sveriges välfärd har monterats ned på grund av regeringens oansvariga invandringspolitik!

 

Snälla, ge mig ett Sverigeland och en pension som jag som rättshaverist kan leva på i skuldsatta fattigsverige.

 

Feliz Navidad

Public 2015-01-04 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website