Trapetsnummer och Kontaktpersoner

 

David_Hammarberg

Foto: Jose Armengol

David Hammarbergs trapetsnummer gav specialpris i Riga

 

Public. i GD 30/1-2015

 

Cirkusartisten David Hammarberg från Gävle prisades i Riga i helgen. Han tävlade mot 50 andra med sitt trapetsnummer och belönades med ett specialpris.

– Det känns jättebra! Jag är så glad att jag åkte, säger David Hammarberg.

 

Det var nära att det inte blev någon resa till Riga.

– Det blev lite strul innan resan när jag insåg att jag hade glömt mitt pass i husvagnen i Halmstad, säger David Hammarberg. Med hjälp av ett provisoriskt pass kom han så iväg.

 

I två dagar fick deltagarna som kom ifrån USA, Mexiko, Finland, Tyskland och Ryssland uppträda inför juryn. David Hammarbergs nummer i hängande trapets gick bra men räckte inte till medalj. Däremot delade direktören för Rigas stadscirkus ut några specialpris varav det finaste gick till David. Priset är ett kontrakt att uppträda med Riga Stadscirkus under några månader.

 

Nu packar David igen för en resa till Danmark och uppträdanden i en vintershow på Jylland.

 

– Det kan bli häftigt i Danmark, sist jag var där fick jag vara Tarzan ridandes på en elefant, säger David Hammarberg.

Annakarin Björnström

——-

 

Ge gärna namn på kontaktpersonen

frågetecken

Public. 21/1 2015

 

Ewa Lundmark på Samhällsbyggnad Gävle besvarar en insändare från en taxichaufför som vill se samma ekonomiska villkor för pensionärer som åker färdtjänst och buss. Så långt är väl allt bra. Men som avslutning på sitt svar uppmanar hon taxichauffören att höra av sig till kommunväxeln 178000 om fler synpunkter finns att framföra. Varför uppges inget namn som går att kontakta?

 

Om jag ringer Gävle kommuns växel och ber att få prata med någon som har hand om färdtjänstfrågor hamnar jag med största sannolikhet i Samhällsbyggnad Gävles samtalsgrupp, en sorts mellanstation mellan växeln och den aktuella tjänstemannen. I regel får man inget svar på sina frågor och synpunkter – det blir enbart ett samtal.

 

Jag vet inte om denna nyordning med samtalsgrupp på Samhällsbyggnad Gävle har införts för att avlasta kommunväxeln eller tjänstemännen arbetsuppgifter, men den är inte kundvänlig. I dag måste man ha kontakter på Samhällsbyggnad Gävle för att få svar på sina frågor och så borde det inte vara. Lämna gärna namn på den eller de som kan kontaktas så blir det mycket smidigare.

 

Catarina Meurling

——

 

SVAR TILL CATARINA M EURLING DEN 21/1

80 procent får svar direkt

 

Insändarskribenten undrar över den “mellanstation” som finns på Samhällsbyggnad Gävle och föreslår att handläggarnas namn ska presenteras för smidigare ärendegång. Insändarskribenten skriver vidare att “man i regel inte får svar på sina frågor och synpunkter – det blir endast ett samtal”.

 

Kundtjänsten på Samhällsbyggnad Gävle startade 2010 i syfte att underlätta kontakten mellan Gävle kommuns invånare och Samhällsbyggnad Gävle, men även för att frigöra tid åt förvaltningens handläggare. Genom att kundtjänsten besvarar frågor gällande information, upplysning, vägledning och rådgivning kan handläggarna lägga tid på befintliga ärenden.

 

Det är synd att du inte uppfattar vår kundtjänst som kundvänlig och att du inte får svar. Statistik säger i själva verket att 80 procent av de samtal som kommer in till Samhällsbyggnad Gävle besvaras i vår kundtjänst.

 

Resultatet av detta, det vill säga att handläggare inte behöver svara i telefon större delen av sin arbetstid, leder till effektivisering och kvalitetsförbättring i deras arbete. För varje år som går ser vi att ärendehögen och handläggningstiden minskar hos våra avdelningar.

 

De frågor som vår kundtjänst inte kan svara på läggs in i våra ärendehanteringssystem som sedan våra handläggare går igenom med jämna mellanrum. Oftast är det då den första kontakten sker mellan handläggare och kommunens invånare.

 

Har du vidare synpunkter till Samhällsbyggnad Gävle kan du skicka ett mejl till samhallsbyggnad@gavle. se.

 

Tuija Otterstam

Administrativ chef Samhällsbyggnad Gävle

—–

Public. 2015-01-30 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website