Endast trygga frågor tas upp: ej Information, Tillgänglighet och Tiggeri – Insändare: Catarina Meurling.

 

Uppmaning från Gefle Dagblads Anders Wennberg 8 sept. 2014:

Ta även upp obekväma frågor….

 

——–

 

 

Dagens politiker håller sig gärna till vård, skola och omsorg som är tryggt och vant. Arbetsmarknaden kan få vara med ibland, och kanske  bostadsbyggandet.

 

Tre områden man gärna undviker är information, tillgänglighet och tiggeri.

 

Informationstillgången håller på att bli en klassfråga. Du förväntas ha dator och kunskap om allt som går att göra med den. Gefle Dagblads nummerteckenadress till politikerna är ett talande exempel. Den stänger ute den som inte är datatekniker.

 

Informationsfrågor handlar också om lättläst, information på olika språk, i punktskrift, storstil och via tal.

 

 

Tillgänglighetsarbete har drivits i Sverige de senaste tio åren, men det har ställt till många missförstånd och delat in människor onödigt mycket i grupper.

 

Gamla fördomar börjar komma tillbaka.

 

I Gävle har kommunen haft en tillgänglighetsansvarig i många år, men har verksamheten någonsin utvärderats och följts upp? Upplever invånare, politiker och tjänstemän att den fyller någon funktion eller behöver den en annan organisation? Jag förväntar mig en översyn av tillgänglighetsarbetet inom Gävle kommun av kommande politiska majoritet.

 

I Sverige har vi en gång i tiden avskaffat tiggeri. Varför ska vi då införa det då vi tyckte att det inte ledde till jämlikhet? Det är bara att önska att alla politiska partier arbetar för att att tiggeri förbjuds i Sverige. Det är så i Danmark och Norge och vi kan inte vara slavar under EU:s tänjbara lagar bara för att vara snälla och lindra vår egen samvetsnöd.

 

 

Vågar dagens politiker ta i obekväma och känsliga frågor, eller väljer ni hellre att blunda?

 

Catarina Meurling

———————–

Publicerat av Lisse-Lotte Danielson 2014-09-08 för Gavledraget.com.

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website