Cirkussonen David Hammarberg övar i Furuvik.

 

David_Hammarberg_20

Fotot togs i samband med ett uppträdande på slottet och har ingenting att göra med artikeln i övrigt..

Fotograf Lisse-Lotte Danielson

 

Lisa Larssons text är publ i Arbetarbladet 12/3 2015.

 

GÄVLE.  Det började med Furuviksbarnen, sedan Cirkusgymnasiet och nu har han under snart 10 år varit verksam som internationell cirkusartist. De närmaste veckorna tränar David Hammarberg i Furuviks cirkusmanege inför ett helt nytt luftakrobatiksnummer.

 

Ända sen David Hammarberg var liten har han varit en aktiv cirkuskonstnär. Sex år spenderade han med Furuviksbarnen i Gävle och att få vara tillbaka på manegen är något David är glad över.

  • – Det känns fantastiskt. Det är inte bara att det är sådan bra takhöjd, läktaren gör också att jag känner mig som hemma, förklarar Hammarberg och svingar sig i trapetsen som om han aldrig gjort annat.

 

I vår är det dags för Davids andra år med Cirkus Olympia och nu väntar helt nya utmaningar.

 

  • – De berättade att om jag kunde förändra mitt nummer och göra något helt nytt så var jag välkommen tillbaka, så det är det jag har gjort, berättar David som nu är hemma för att slipa på detaljerna i Furuviksmanegen. Han förklarar att hans nya nummer innehåller både trampets, som han har jobbat mycket med tidigare men också med helt nya bungy- linor.

 

– Linorna gör det möjligt för mig att studsa upp och ner och samtidigt göra volter där emellan, berättar David.

 

Premiär för föreställningen är i slutet av mars, men turnén kommer mest sträcka sig i södra Sverige. Är man sugen på att se David göra luftakrobatik i Gävletrakten så kommer han under nationaldagen att delta i Återvändardagen i Furuviksparken.

 

Lisa Larsson

 

Se även: Man har väl varit Furuviksbarn!

——

Public. 12 mars 2015 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top