Gävletjejen Pixee Fox har opererat sig till seriefigur – Nils Palmeby

Pixee Fox

Publ. i GD 18/5 2016

Lyssna på intervjun ovan!

 

Pixee Fox har bli­vit världskänd som den levande seriefiguren med minimal midja. Under tisdagens pre­miärprogram av Kanal 5:s Outsiders berättade Gävletjejen sin histo­ria.

 

 

Pixee Fox är 26 år, uppvux­en i Gävle och bor nu i Los Angeles. I går kväll var hon med i programmet Outsi­ders i Kanal 5. Hon valde bort en lovande karriär som elektriker i Gävle för att sat­sa på att uppfylla sin dröm: att se ut som seriefigurer i stil med Holli Would och Jessica Rabbit.

 

16 plastikoperationer har det blivit hittills varav tre revbensmodifieringar och fyra bröstoperationer. Hon ser sig själv som ett levande konstverk. Den extrema livsstilen gör att hon inte kan ha ett vanligt jobb.

 

– Det jag gör är ju väldigt extremt. Det är ingenting som gemene man gör eller bör ägna sig åt. Men jag tycker ju själv att det är ro­ligt, så jag gör ju narr av mig själv, sade hon i program­met, där hon även berättade om senaste operationen av sin ögonfärg.

Nils Palmeby


Publ. 20/5 2016 i Arbetarbladet.

 

Smal midja Pixee Fox

 

2010 jobbade hon som elektriker i Gävle men funderade på om det verkligen var rätt för henne.

Vid sidan av provade hon allt och lite till för att hitta sitt kall – och fann det till sist när hon i hemlighet opererade brösten och näsan.

 

1 dag kallar hon sig Pixee Fox och vill lämna dubbellivet bakom sig. Den 26-åriga Gävletjejen som kallar sig Pixee Fox viger sitt liv åt extrem kroppsmodifiering och har genomgått 16 operationer. Den kanske mest extrema operationen hon gjort är den då hon tog bort sam­manlagt sex revben för att få en smalare midja.

 

Allting började 2010 – men ingen i hennes närhet fick veta om hennes första operationer.

  • Jag gjorde väldigt lite så det gick knappt att se någon skillnad. Men då blev jag ju inte nöjd heller, berättar hon.

 

Pixee Fox berättar att hon direkt kände att plastik­kirurgin var hennes grej. Hon fortsatte dock att göra det i hemlighet under en tid. Hon lämnade elektrikerjobbet bakom sig, flytta­de till Stockholm och höll en låg profil i sociala medi­er. De allra närmaste märk­te att hon förändrades – men utan att riktigt förstå varför hon gjorde det.

 

  • Jag har levt ett dubbel­liv. Främst för att det här har varit jobbigt för mina nära och kära, vänner och för mig själv.

 

Berätta något om hur det kunde gå till när du levde dubbelliv?

 

– Jag jobbade på strippklubb i Stockholm för att få in pengar till operationer. Men jag sa att jag jobbade på en vanlig restaurang. Men nu är inte det någon hemlig­het längre.

 

I dag bor hon i Los Angeles och har följare från hela världen på sin Instagram  188 ooo närmare bestämt. Efter att ha blivit upptäckt i Stockholm under ett Gumballevenemang av “ett par väldigt rika amerikaner”, som hon kallar det, så har det gått fort.

 

Sina pengar tjänar hon på att synas, att vara med i tv-shower eller göra andra framträdanden. Är man unik finns det alltid folk som vill synas med en, för­klarar hon.

 

– Jag tjänar pengar på att jag är den jag är, kan man väl säga.

 

Hon är den hon är – och Pixee Fox ser inte längre någon anledning att gömma det. Hon “kör sitt race” som hon säger. Ett “race” som handlar om att se ut som den personen hon känner sig som på insidan, som hon berättar i “Outsiders” i Kanal 5.

 

Känner du dig som en “outsider”?

– Nej, det gör jag inte, men samtidigt är det inget fel i att vara annorlunda. Alla är vi annorlunda på något sätt.

 

 

Hennes medverkan i “Outsiders” var det första tv-framträdandet hon gjort på svensk mark. Hon berät­tar att hon sedan tidigare varit med i runt 20 program i utlandet, bland annat i amerikanska showen “The Doctors“.

 

Att vara tillbaka i Gävle beskriver hon som en skön paus.

– Det är jätteskönt att vara här. Jag träffar kompi­sar, kan rida lite grann och ta det lugnt.

 

“Nu är jag Pixee” säger hon när Arbetarbladet frå­gar om hon helt lämnat smygandet bakom sig – men än är hon inte färdig med sin transfor Hon har minst tio operationer kvar innan hon mål.

 

För att få en smalare midja lät Pixee Fox operera bort sex revben hösten 2015.

 

Simon Ridell


Förut ville jag bli elektriker, nu vill jag vara totalt plast

Uppdaterat . av Lisse-Lotte Danielson 2016-05-22 för Gavledraget.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top