Bocken, Babsan, Tyfoner och Insändare

 

 

Yes, diskmedel kan skydda bocken nästa år.

 

Utdrag från artikel Publ i GD söndag 7 dec 2014

 

Ulf_Bodell_bocken

 

Bocken står ännu kvar på Slottstorget – alla undrar förstås om den får stå kvar över julen eller om den kommer att brinna. Kommunen har tydligen ett avtal med ett vaktbolag, dock ej dygnet runt. Läsarna i Gävle har uppmanats att lämna förslag på hur Gävlebocken ska kunna räddas.

 

Ett är att bygga bocken i stål och i den hysa en eld likt OS-elden. Ett annat är att anlägga en vallgrav runt bocken som även förses med sprinklers. Någon från Närke föreslår att man bör dränka in all halm med diskmedlet Yes vilket  kanske skall testas nästa år. Den roliga frågan är då ”vad händer om det börjar regna – börjar bocken att löddra då?” Många tycks även villa att bocken ska brinna!

 

———

Filippinsk oro för ny tyfonkatastrof

(Utdrag ur artikel publicerad i TT och även i GD 7/dec 2014)

 

Filippinerna

 

 

Kraftiga vindar och hårt regn har bland annat fällt träd på Filippinerna där tyfonen Hagupit dragit in över land. Med förra årets monstertyfon färskt i minnet växer nu oron för en ny katastrof.

 

– Tak har flugit av, träd har fallit omkull och det förekommer översvämningar.

 

Vindar rapporteras på 58 meter per sekund på den avlägsna ön Samar, medan flera nationella medier skriver om vindar på upp emot 69 meter per sekund.

 

Tyfonen väntas röra sig långsamt och orsaka enorm förödelse. Den befinner sig över de östra öarna, men kommer att dra vidare till de fattiga jordbruksområdena i centrala Filippinerna. Även huvudstadsområdet runt Manilla, med totalt 12 miljoner invånare, kan drabbas. Det kraftiga regnet förväntas utlösa störtfloder och jordskred.

 

Störst är oron kanske i och kring Tacloban, staden som råkade värst ut för monster- tyfonen Haiyan förra året, och som nu ligger i Hagupits banas södra utkanter.

 

– Vi är rädda. Folk börjar få panik, säger 36-åriga Alma Gaut till nyhetsbyrån AFP i staden.

 

Haiyan är det starkaste ovädret hittills som har uppmätts över befolkade trakter. På sin väg medförde den total ödeläggelse av bebyggelse och infrastruktur. Över 6300 människor dödades då, över 1000 saknas fortfarande.

 

Alma Gauts mamma omkom i Haiyan förra året och huset förstördes. Nu är Alma Gaut och över 1000 andra inhysta i en universitetsbyggnad. Över en miljon filippinier har enligt nyhetsbyrån Reuters på motsvarande sätt beordrats uppsöka säkrare trakter och byggnader.

 

”Röda Korsets anställda och volontärer jobbar hårt med att evakuera nödställda till speciella  evakueringscenter” skriver Kari Isomaa, chef för Internationella Röda korset i Filippinerna, till TT.

 

Det som oroar mest är hur barnen drabbas och de psykologiska effekterna från förra tyfonen har vi bara sett början av säger Maulid Warfa, chef för Unicefs insats i landet.

 

Nathalie Besèr/TT

 

—————-

 

KRÖNIKA  I GD 7/12-2014 MED BABSAN

 

Ett laddat möte

 

Babsan

 

I skrivande stund är jag i Paris och julshoppar. Vet att det igår var gala på tv med Babsan och Kalle Moraeus från Orsa! Hann ni se det? Roligt i det fullsatta tältet i med musik och trevligt middagsprat. Inte lika roligt var det med finalen i “Svenska Hollywoodfruar”. Där kan man snacka om vuxenmobbning. Gunilla och Åsa bråkar på, och jag undrar om det verkligen kan vara på riktigt, som de beter sig! Är det så vi vill världen ska se ut?

 

Kanske är det så vi vill ha det om man nu tittar på den nya debatten om vad som händer med vår regering. I mars nästa år blir det extraval! Ny valrörelse och en massa löften och blandade känslor igen!

 

Tänk om det blir samma soppa igen?

 

Det var tydligen Stefan Löfvens fel och ansvar. Det tyckte alla inom de olika partierna. Det blev ett mantra som kom från alla! — Tungt ansvar. Haveri kring budgeten. Och inget samarbete över blocken.

 

Nu var det SD som fällde budgeten. Inte mycket glitter i deras regeringsförklaring. Åsikterna är många och dom går isär! Splittring och dramatisk oro! Nu väntar fyra månader av dödläge.

 

Alliansen och regeringen väljer helt att utesluta SD. Ändå hamnar de alltid i centrum.

 

Är det väljarnas fel? Eller är det politikernas fel och deras rättighet att börja prata och förklara om hur allvarligt läget verkligen är, eller inte med invandringen. För det är ju bara det som SD tjatar om hela tiden. Kan inte någon från regeringen eller Alliansen berätta om de – för- eller nackdelar som finns med vår integrationspolitik? Så vi väljare verkligen får höra det från några andra. Det stör mig.

 

i Gävle stör sig vissa av att “raggarna” kör för sakta och låter för högt och blockerar gatorna i Gävle och “dunkar plåt”. Och många tycker att polisen inte bryr sig ett dugg. Det är vissas problem. Medan polisen själva väljer att smygfilma glada dansande gäster på krogar och barer som inte har danstillstånd. Jag tror polisen jobbar med det mesta de hinner med. Men vissa saker verkar vara viktigare än andra. Trist att inte polisen är till för det de skall vara, finnas till hands och hjälpa folk på stan. De utsatta på helgkvällarna som blir förföljda och rädda att ta sig hem själva på nätterna och inte bevaka glada, dansade människor!

 

I morgon är jag på tv igen. Då blir det ett spänningsladdat besök på spökslottet. I sjuan ser ni mig möta ett medium som leder mig in i andevärldens mystiska rum. Jag och Tobias Carlsson var jätteskeptiska och trodde inte ett dugg på spöken och livet efter detta. Men oj så fel jag hade! Mediet Lena Ranehag blev mitt redskap och ledde in mig i en värld som jag inte trodde existerade. Hon bevisade att jag var helt öppen för att känna och ta emot många från andra sidan. Till er läsare och ni som i morgon kommer titta på “En natt på Slottet”, vill jag säga att jag aldrig efter en tv-inspelning känt sådan lycka och tacksamhet. Det var som bästa terapin för mig. Tror nu att det måste finnas något annat som vi inte kan se eller ta på. Det Lena berättade för mig var helt omöjligt att hon gissat sig till. Nu efter detta pratar jag bara med dom som inte fysiskt finns med oss längre. Ibland får jag bra svar och ibland händer det inget. Jag väljer bara dom svaren som känns bäst och då blir det som jag vill ändå i slutändan.

 

Nu ska jag till Notre-Dame de Paris, katewdralen i Paris byggd 1163-1345. Där måste det finnas Massa MED OSALIGA ANDRAR!

 

AU REVOIR

BABSAN

—————

 

3 insändare

som publicerats i GD 7 dec 2014.

 

Ingen kallar de länderna för främligsfientliga

 

 

Till de sju partier som inte vill prata med SD:

Jag har aldrig hört någon sverigedemokrat säga att man ska stoppa all invandring. Vad man försöker säga, är ju att strukturera och minska invandringen och i stället försöka hjälpa folk på plats, eller i dess närhet.

 

Ni säger att det är bra att få hit många invandrare, för de kommer att tillföra Sverige många skattekronor när de kan språket och har fått jobb. Detta stämmer naturligtvis, men det tar lång tid innan detta sker.

 

Jag har en bekant som försöker lära invandrare svenska, hon berättade att det inte är lätt eftersom nästan alla i gruppen är analfabeter.

 

Vi är ett förhållandevis rikt land med en stabil ekonomi, men om vi ska fortsätta att ta in 80 000- 150000 varje år till en kostnad av 30-100 miljarder per år så behöver man inte vara någon Einstein för att räkna ut att vi får ekonomiska problem om några år.

 

Jag undrar varför lilla Sverige måste vara bäst, när mycket rika Norge, Danmark och Finland, tar in några få tusental. Det är inga som kallar de länderna för främlingsfientliga.

 

Alla sju partier måste fundera på om Sverige ska vara ett av de största mottagarländerna i världen.

 

Stig Pettersson

————

Rapportera opartiskt!

 

Jaha, då ska en ny valrörelse dras igång. Den här gången hoppas jag att media, tidningar, radio och TV skärper till sig. Vi läsare och åhörare är intresserade av vad som händer och sker inte vad reportern eller skribenten tycker om det som händer och sker.

 

När medierna vill utöva sin makt blir det bara fel, det blir motsatt effekt. Eftersom många av dem som arbetar med media tillhör den yttersta rödgröna falangen försöker man påverka väljarnas åsikter genom att vinkla till reportage och nyheter.

 

Men effekten blir den motsatta, väljarna är inte dumma. Det är rent pinsamt att se rutinerade nyhetsankare på tv tappa konceptet, gå upp i falsett och få en konstig blick i ögonen när man ska intervjua en SD:are. Dessutom ställer man frågor som man inte ställer till någon annan politiker.

 

Det allvarligaste av allt är att medierna och även politiker åsidosätter demokratin som är det viktigaste vi har. Om man inte förstår detta kan det få mycket allvarliga konsekvenser.

 

Alla, både politiker och medier har målat in sig i ett hörn och det kommer inte att bli bättre efter nästa val enligt deras syn på saken. Man måste kliva ut från sina hörn och möta verkligheten.

 

Politiker och väljare måste leva i samma värld annars fungerar det inte.

 

Därför tycker jag att denna gång ska medierna rapportera opartiskt om vad som händer och inget annat, kanske vi får en stabilare värld att leva i efter nästa; val.

 

Båtsman

—————–

 

Vill de avskaffa parlamentarismen?

 

Har de röd-gröna och Alliansen för avsikt att avskaffa parlamentarismen?

 

Parlamentarismen innebär att en regering måste ha en majoritet av riksdagens ledamöter med sig för att kunna regera och genomföra sin politik. Detta är något som aldrig har fått ifrågasättas och inte ska ifrågasättas om vi vill värna demokratin.

 

Nu förespråkar somliga en ändring av riksdagsordningen så att ett parti eller en allians endast ska kunna rösta på ett budgetförslag.

 

Men det finns också planer på att när budgeten väl “godkänts” ska en opposition trots att den har en majoritet bakom sig, inte kunna ändra i den. Det innebär i så fall att man avskaffar parlamentarismen (regeringen ska ha stöd av majoriteten i riksdagen) eftersom en minoritetsbudget då kan bli följden. Därmed kan en minoritetsregering styra Sverige utan möjlighet för majoriteten att nämnvärt påverka politiken under en hel mandatperiod. Rent principiellt innebär det då också att vi dödförklarar demokratin och inför diktatur.

 

Det konstitutionella förfallet och därmed raserandet av demokratin är givetvis politikerna ansvariga för. Men det finns fler aktörer som bidragit till detta förfall, bland annat statsvetare och medier. Knappast någon gång har vi fått höra en statsvetarprofessor eller annan statsvetare fördöma politikernas hantering av vår främsta grundlag, regeringsformen. Inte ens 2002 då man ändrade regeringsformen för att kunna överföra mer makt till EU utan att behöva höra medborgarna. Detta gjorde man trots att Lagrådet förklarade att det stred mot grundlagen.

 

Nästa aktör som i särskilt hög grad är medansvarig till dagens konstitutionella situation är medierna och det gäller invandringen. Denna fråga har över huvud taget inte fått diskuteras. Kritiken må ha varit hur seriös som helst men ändå inte tillåtits komma in på tidningarnas debatt- eller insändarsidor.

 

Odiskutabelt är att en öppen debatt där alla frågor får diskuteras skapar ett friskt samhälle. Den förbjudna yttrande- och åsiktsfrihet som i dag präglar Sverige i invandrarfrågor är en kopia av vad som en gång gällde i forna Sovjetunionen, DDR och i dagens diktaturer.

 

I sin strävan att svärta ned Sverigedemokraterna har nu forskare vid institutet för analytisk sociologi, vid Linköpings universitet kommit fram till att Sverigedemokratiska väljare är mer rasistiska och främlingsfientliga än andra. En enkel förklaring är att en stor del av deltagarna i enkäten höll sig inom den politiskt korrekta normen.

 

Oroväckande för framtiden är hur det polititiska förfallet fortsätter. Partipolitiska ställningstaganden blir överordnade grundlagen liksom att löften inte ens i dessa sammanhang ovillkorligt förpliktigande.  Ett sådan exempel är till empel Stefan Löfvens uttryckliga försäkran att inte administrera Alliansens budget utan avgå.

 

En så grov lögn att han om moralen ska kunna upprätthållas och medborgarna kunna känna respekt för politiker borde ha avsatts. Den nedsvärtning av Sverigedemokraterna som de sju andra partierna ägnar sig åt kommer självklart att slå mot dem själva.

 

Olle Ljungbeck

————–

Publicerat 7 dec 2014 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top