Insändare efter valet samt nytt finsk kärnkraft

 

 

Dagens S har passerat bäst före-datum

Publicerat i Arbetarbladet 6 dec 2014.

 

Niklas_Erlandssons-teckning

 

Undrar om inte S gjort ännu ett stolpskott genom att utse Löfven till sin ledare? Löfven, en före detta fackpamp, helt utan politisk erfarenhet. Hans agerande efter valet talar sitt tydliga språk. Att gå i brudsäng med Miljöpartiet, att till exempel utan prut köpa deras extrema massinvandringspolitik? Därutöver vänsterprassla med exkommunisterna i VP, luta sig tungt med detta parti. Och så, med blott cirka 38 procent av riksdagsledamöterna, tråckla ihop en budget synnerligen svårsmält för borgarna.

 

Men det hindrar inte Löfven för att magstarkt kräva av den förra regeringsalliansen att “ta den utsträckta sossehanden”!  Och nu, efter fiaskot i budgetomröstningen, utlysa någon sorts politisk strejk (lockout?) och tvinga igenom ett extraval. I stället för att lugnt och sansat avgå, och låta talmannen sondera terrängen för en annan utväg.

 

Ett extraval, som om Lövens hatobjekt SD sköter sina kort, mycket väl kan medföra ännu fler röster till partiet! Men Löfven har lyckats med en sak. Att ännu mer sänka S anfrätta varumärke som ett regeringsdugligt, statsbärande parti. Dagens socialdemokrater har passerat sitt bäst föredatum, är en skugga av sin forna storhet. Fallit på eget grepp.

 

Efter ett förlorat extraval? Ja då torde S få se sig om efter en ny S-hövding. Kanske damma av en före detta partiledare, Ingvar Carlsson, 80 år?

 

Politikerkonsulten

———–

 

Måste jag rösta på SD?

 

Jag är definitivt inte främlingsfientlig eller rasistisk, tvärtom, jag älskar mångkultur!

 

Men för den skull vill jag inte att vi ska ha nästan fri invandring där Sverige blir som en magnet för emigranter/flyktingar!

 

Att vi kommer mer i nivå med omvärlden tycker jag är mycket viktigt. De etablerade partierna tvingar mig helt enkelt att rösta på SD!

 

Mikael

————-

 

Finsk kärnkraft upprör Svenskar

 

Finska-gränsen

 

FINLAND Den finländska riksdagen gav igår klartecken för ett nytt kärnkraftverk – mindre än 15 mil från flera svenska städer.

 

Med rösterna 115-74 i parlamentet blev det klart att energibolaget Fennovoima får bygga ett nytt kärnkraftverk i Pyhäjoki i Österbotten. Finlands sjätte kärnreaktor kommer att finnas mindre än 15 mil från centrala delar av Haparanda, Luleå och Skellefteå.

 

Beslutet fick skarp kritik på den svenska sidan av Bottenviken. I veckan lämnade nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken över 20 000 namnunderskrifter i protest. Elisabeth Holmström, aktiv i nätverket, är bedrövad över beslutet.

 

– Det är jättesorgligt, även om det inte var oväntat. Men reaktorn står inte där ännu, säger hon. (TT)

——————–

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top