Chip i kroppen, Migrationsverket, Pensionärer.

 

Uppdaterad

 

 

TT – I framtiden styr du vardagen med ett chip – i kroppen

 

Public. I Arbetarbladet 31/1 2015.

 

Hundar, katter, grisar och kor har dem. Nu är det dags för människor att operera in chip i kroppen. I Stockholms nya innovationshus styr man teknik omkring sig med den egna handen.

 

Chippet är stort som ett riskorn och skjuts in under huden i handen med en injektionsnål. Själva ingreppet går på ett ögonblick. I det nya innovationshuset Epicenter i centrala Stockholm används chippet för att öppna dörrar och styra teknik.

 

  • – Det är för att göra hela vårt interagerande med tekniken lite enklare. Jag låser upp min mobiltelefon och min dator utan pinkod och lösenord, jag öppnar dörrarna till kontoret och har hänglås i källaren som jag öppnar med chip.

 

  • – Målet för mig är att slippa ha en nyckelknippa, säger Hannes Sjöblad, organisatör i föreningen Bionyfiken som har flyttat in i Epicenter.

 

På sikt kan inopererade chipp till exempel ersätta – och förbättra funktionen i – fitnessarmband. Med direktkontakt med blodet kan man mäta blodsocker och andra blodvärden.

 

– Det här tror jag bara är det första steget mot en jättestor marknad med en massa olika typer av inplanterade chip, säger Hannes Sjöblad.

 

Den dagen vi kan få till betalningslösningar, där vi kan använda chippet i stället för att behöva släpa omkring runt på kreditkort, så skulle det vara en väldigt användbar plattform.

 

Chippning har blivit trendigt, men det är svårt att säga hur många som hittills bär på tekniken i Sverige. Enligt Hannes Sjöblad innebär tekniken inga större hälsorisker och den är väl beprövad sedan tidigare.

 

– Det nya är att med smarta telefoner och smarta läsare omkring oss så är det också användbart för människor.

———

 

INSÄNDARE – MIGRATIONSVERKET BYGGER UT

 

Migrationsverket

Public. I GD 28/1 2015.

 

Migrationsverket bygger ut och söker personal. Pensionärer som är färdigbehandlade på sjukhuset har ingenstans att ta vägen.

 

sjuka-pensionärer

 

Pensionärer

 

Alliansen, S och MP säger: Välkommen till Sverige. SD vill minska invandringen så att vi kan ta hand om våra egna. Försvaret vill rusta för minst 5,5 miljarder. Invandringen kostar 300-400 miljarder. Ca 400.000 lever i dag på socialbidrag, förmodligen är 350.000 från andra länder.

 

Under fem – tio år har cirka 50.000 kommit till Sverige. 70 procent av dem kanske aldrig får jobb. 70 procent av 50.000 är 35.000.

BE

—–

 

Public.  2015-01- 31 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top