DÅ BÖRJAR VI VÄL OM….T. Brunzell

Mycket snö-Åhgren  Foto: Lena Åhgren

 

….. Fast det inte har hänt något särskilt att skriva om.

 

Ja, vinter med snö har vi fått, men det har ni märkt så det behöver jag inte skriva.  Ljusare och trevligare blir det onekligen. Så mycket mer än så här behöver det dock  inte komma…. ingen vill väl ha det som vintern 1998 i Gävle, eller hur… !

 

 

Jag  bodde inte här då, men  jag  har varit mer eller mindre insnöad under två vintrar i Haninge så jag kan tänka mej hur det var här… Men kallt är det, idag  – 15 på morgonen. Men myggfritt…

 

Helgerna är är undanstökade och vardagen med sin lunk pågår ända till påsk som i år kommer den 24- 27 mars.. synd om alla som jobbar.

 

 

Läste om två kvinnor, mor och dotter, som startat säker hemgång från krogen. Ett  bra initiativ, men synd att det ska behövas!  I Nyårshelgen b lev en tjej antastad av tre killar, hon hade sinnesnärvaro att filma dem med mobilen, till slut gav de upp. Men det hade lika gärna gått åt motsatt håll..  Hur har det blivit så här i Lilla Gävle? I Stockholm, Göteborg o Malmö, det kan jag förstå, men här?

Anki och Sofie drar igång…

 

 

Ja, våldsamheter och bråk har ju förekommit här för, Gävle kallades, med rätt eller orätt, för Sveriges Chicago på 60-, eller var det på 70-talet?

 

 

 

Såg på TV att Lasse Wennman från matakuten stod på torget och delade ut soppa i muggar till behövande, en sann hjälte i vardagen, men att det ska behövas i Sverige 2016.. Nu var det väl främst för tiggarnas skull, men ändå…

 

Lasse Wennman mättar

 

Apropå matning, jag ser ofta människor kasta ut vitt bröd till gräsänderna i Boulognern, visst är det bra att tänka på dem också, men…

mata-änder

ge dem inte vitt bröd! Det försvagar deras muskulatur och de får ”änglavingar” Vilket gör att de till slut inte kan flyga!

 

Så köp fågelfrö, gärna solrosfrön, talgbollar och annat som man smular sönder, de behöver det fett som finns i fröna.

 

När jag var barn satte vi ut havrekärvar, fettsvålar från skinka och ost åt småfåglarna, även äpplen. Det var roligt att sitta och titta på talgoxar, blåmesar, domherrar och andra när de kom och åt.

 

Havrekärve

 

En parentes, eller utvikning, i sammanhanget.

 

Det nya styret i Gävle, för att nu skriva om något helt annat, har väl inte kommit i gång, så det tänker jag inte ha några synpunkter på, men däremot undrar jag när kommunen tänker laga den trasiga stolpen vid  övergångsstället på Drottninggatan/ N.Kungsgatan. Den har legat nerkörd i flera veckor och är en snubbelrisk. Bl.a.

 

Helger har det varit som sagt, men någon form av jour-verksamhet har man väl på kommunen?

 

Jag får väl besöka stadshuset och lära mej hur staden fungerar och vem/vilka man vänder sig till i olika frågor..

 

Stockholm kunde jag ju utan och innan, där såg också de tekniska förvaltningarna annorlunda ut, framför  allt var de mycket större.. men jag satt ju i ” mitten” och hade kolla på alla och vad de sysslade med..

 

Kommunens hemsida borde bli bättre, tycker inte att den är sökbar på det sätt som jag efterlyser eller är van vid . Men som sagt, jag får väl gå dit och fråga mig fram…

 

Nu är det lördag f.m  och jag tänker inte göra mer än så här…

 

Torbjörn Brunzell – Gavledragets lokalreporter

Torbjörn Brunzell-2

————————

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står   Starta  diskussionen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top