LÖNNÅ ÅTER TILL GÄVLE

 

Publ i Arbetarbladet 21/2 2016.

 

Sveriges mesta körledare Kjell Lönnå förknippas med Sundsvall och tv-kända Sundsvalls Kammarkör som han grundade.

 

Men faktum är att Lönnå växte upp i Gävle och drab­bades av körmusik första gången i Gävle. Nu åter­vänder han med sin kam­markör för en konsert i He­liga Trefaldighets kyrkasöndag 21 februari.

 

“Jag hade bland annat Gottfrid Berg som musiklä­rare och sjöng med i kör för Allan Jerbo“, omtalar Kjell Lönnå, 79, för eventuellt andra lika minneskunniga Gävlebor.

 

Efter fem, sex år i Gävle flyttade familjen Lönnå till Sundsvall 1948. Och det

Körveteranen Kjell Lönnå, på söndag tillbaka i Gävle där musiklivet en gång började. Och det var där körkarriären starta­de 1965.

Sundsvalls Kammarkör har 45 medlemmar, både proffs och amatörer, de turnerar även utomlands och spelar in skivor. Till meriterna hör att ha sjungit för påven.

 

Förra året gjorde man bland annat tre konserter på Malta och uppträdde i “Allsång på Skansen”. Och nu i år firar kören 50-årsjubileum med en konsert i London i mars.

 

Sångfest sägs det ska bli i Heliga Trefaldighetskyrkan i Gävle när veteranen Kjell Lönnå och hans kör kom­mer. Repertoaren innehål­ler både shownummer och sakrala toner, programmet den här gången utlovas bli varierat.

 

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website