Kärleksparet fann varandra via soffsurfning – Anne Sjödin

Alexander och Laura

 

Utdrag ur artikel public. i Arbetarbladet 2016-06-05. Se länken nedan.

 

Genom couchsurfing, eller soffsurfning, kan du få gratis boende över hela världen och träffa intressanta männ­iskor. Vi har träffat Alexander och Laura som träffades när Laura lånade Alexanders soffa.

 

I en vanlig hyreslägenhet i Sätra bor Martin Wiberg, 25 år, med flickvännen Jessica Lindström Stolt, 28 år, och Laura Buhnevici, 25 år, med pojkvännen Alex Salberg, 35 år. De har ett litet kollektiv. Men deras hem är även öppet för soffsurfare som behöver någonstans att sova i Gävle en natt eller två.

 

  • Har man plats så varför inte? resonerar Alex. I vardagsrummet står en röd skinnsoffa med ett trasigt armstöd och en tvåsittssoffa.
  • Men den lilla soffan funkar även om man är lång, försäkrar Martin och demonstrerar genom att lägga sin drygt 180 centimeter långa kropp, lätt ihopvikt i soffan.
  • Man får sova där det finns plats. En kille sov på golvet i vår korridor en gång, säger Martin.

 

Det var genom soffsurfning som Alex Salberg och Laura Buhnevici träffades och blev ett par. Hon var på genomresa i Sverige från Moldavien när hon behövde någonstans att sova och fick ge­nom sajten Couchsurfing.org kontakt med Alex.

 

  • Han var så vänlig och söt. Första gången stan­nade jag en natt med en vän, andra gången stan­nade jag tre nätter, nästa gång stannade jag en vecka och det blev längre för varje gång, till slut stannade jag, säger Laura.
  • Jag har även träffat många vänner genom couchsurfing, tillägger hon innan hon skyndar iväg till sitt jobb som servitris.

Läs och lyssna på artikeln i sin helhet här!

————–

 

Detta är någonting som tilltalar mig själv  i allra högsta grad. Min egen son Magnus Danielson har själv  skaffat sig ett stort hus  i Spånga efter att ha  rest omkring i många länder på detta sätt. Det är ett perfekt sätt att

 

  • kunna se många platser
  • få nya värdefulla  kontakter, som ofta blir vänner för livet samt
  • få möjlighet att träna upp sina språkkunskaper.

 

Det är även genom detta som min son fick kontakt med en inneboende från Holland vilken sedan hjälpte mig att skapa min jättestora webb för Gävledraget.com.

 

Magnus har haft många personer som nu dels hyr av honom medan de studerar eller arbetar i Stockholm och dels även  Couchsurfing-Gäster.

 

Collective-sunshine

Magnus eget hus heter Collective Sunshine och är så populärt att de har upprättat väntelistor. Alla är med och intervjuar alla nya inneboenden för att känna att de passar tillsammans. Det har en viktig regel och det gäller alkoholhaltiga drycker i huset. Det är OK att förvara dem där men inte dricka dem i själva huset. 

 

————-

Public. 2016-06-05 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top