Shine a light

Lördag 6/9 2008 kl. 18:00, Bio 7:an i Filmstaden.  

 

Efter att studera recensionerna från skala 3 till 4 samt själv aldrig sett någon konsert av Rolling Stones var jag inställd på att ofta kolla klockan innan filmens var slut. Jag visste knappt något om gruppen och associerade namnet till droger och fylleri. Filmen skulle vara drygt 2 timmar lång och förväntningarna var med andra ord inte särskilt höga.

Vi var sent ute då vi trodde publiken skulle vara liten och där möttes vi av kvällens första överraskning. Salongen var nästan full och innan filmen börjat var endast ett par platser lediga på första raden. Det kändes mycket positivt.

Nästa glada överraskning var att jag satt helt fascinerad under drygt två timmar och njöt i fulla drag av musiken och filmens upplägg som var roligt, informativt och visade en sympatisk intelligent grupp med mycket humor. Inklippta intervjuinslag med gruppens enkla, underfundiga svar gav frågeställarna en naiv framtoning vilket ledde till många spontana skratt även från kvällens biopublik.

Musiken väckte minnen från tonårstiden med känslan av att fortfarande ha hela livet framför sig full av tillförsikt och sprudlande glädje. Publiken var mycket ungdomlig på såväl filmen som i biosalongen.

Filmen visar förutom den enorma publiken även Bill Clinton med ett 60-tal gäster som besöker konserten 2006. Man får omväxlande se gruppen som unga 1962 varvat med olika uppträdanden under tidsepoker fram till 2006. För att klara detta höga tempo krävs en oerhört stark kondition som vittnar om ett liv lång från bruk av droger. Den enda svenska jämförbara artisten med samma energi är möjligen Jerry Williams.

Jag märker att bio generellt tycks ha fått en riktigt renässans. Trots att jag själv spelar in mängder av filmer från TV på hårddiskar för att titta på stora skärmar föredrar jag att se Bio 7:ans filmer med kvalitetsgaranti. Det märks av den ständigt ökande publiken och jag gläds verkligen med projektgruppen som gör detta möjligt för oss.

Alla människor kommer att dö men alla kommer inte att “leva”. The Rolling Stones tillhör sannerligen inte den senare gruppen. Tack Bio 7:an för kvällens underbara 2 timmar med Shine of light!/Lisse-Lotte Danielson.

 

Fakta om The Rolling Stones.

Album av The Rolling Stones

Övriga recensioner om Shine of light

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top