Snöfritt torg, ont om sköterskor, flyktingströmmen

 

Ris och ros för snöfritt torg

Utdrag – Public i GD 19/12 2014

 

Stortorget-värmeslingor

 

Medan torg i andra städer iklär vinterskrud när snön faller så förblir Stortorget i Gävle grått och blött. Inte mycket till julstämning. tycker många. Under Stortorget och delar av Nygatan finns 57 kilometer värmeslingor som smälter snön när den landar på marken. Hela värmesystemet byttes ut i samband med att torget byggdes om 2009. Nu fungerar markvärmen utmärkt. Lite för bra, enligt vissa.

 

– Det ser för gräsligt ut. Kliniskt och inget gemytligt, säger en dam som ber om att få vara anonym. Hon och flera andra efterlyser mer julstämning på torget.

——————

 

75 sjuksköterskor saknas i Gävleborg

Utdrag – Public i Arbetarbladet 19/12 2014

 

Sjuksköterska

 

Gävle – Hundratals vårdplatser har stängts på grund av personalbrist på landets sjukhus, speciellt inom specialistutbildning inom psykiatri, narkos, operation och intensivvård.

—————-

Migrationsverket i Gävle växer efter nyår.

Utdrag – Public i GD 19/12 2014

rp_Flyktingar-190x178.jpg

 

Innan årsskiftet tror Migrationsverket att ungefär 80.000 flyktingar från Syrien, Afghanistan, Somalia och Eritrea ha sökt asyl. Nästa år beräknas 95.000 komma hit.  Detta gör att personalen på Migrationsverket går på knäna och nu expanderar verket i Gävle och anställer 15 personer efter nyår och senare ytterligare 10 personer.

——————–

Publicerat 2014-12-19 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top