Nordost byggs om och flyktingboenden

 

Nordost byggs om

 

Omb-Nordost

 

Publ. I GD 29/10 215

 

Nordost byggs om för 90 miljoner

 

Bostadsområdet skall få en riktig ansiktslyftning med nya färger och nya entréer. Det omfattar sju hyreshus som byggdes på 1970-talet och har 740 lägenheter.

 

Det skall byggas nya entréer  med breda rymliga yttertrappor och man vill införa litet storstadskänsla i området med nya fronter på balkongernas och extra isoleringsrutor i fönstren för att spara energi och dämpa ljudet. Markarbetena beräknas komma igång 2017 och vara klara 2020 och hela kostnaden beräknas till 90 miljoner kronor. Klicka på länken ovan för att läsa artikeln i sin helhet.

————–

INSÄNDARE – Andra sorters flyktingboenden

 

Husvagnar

Publ. i GD 29/10 2015.

 

Det skrivs mycket om flyktingboenden, om problem med att hitta sådana. Varför j inte utnyttja alla dessa lyxhotell som står tomma i fjällvärlden?

 

Alla dessa lyxvillor på emellan 100-300 kvadrat som det finns ett överflöd av i alla fritidsbyar runt om i landet, som står tomma i 51 veckor per år. För några kronor i ersättning upplåts de säkert av de miljonärer som brukar dem, ägare är förstås bankerna.

 

Finns ett enklare boende också som vi svenskar älskar. Husvagn. Tusentals svenskar bor i husvagnen vintertid främst på helgerna, husvagnar som har centralvärme ofta bättre än hemma.

 

Husvagnsfirmorna över hela landet har 100 000-tals husvagnar stående som är vinterdugliga, det behövs bara en elanslutning för värme sedan har de plats för flyktingarna. Uppställningsplatser finns också. Ett exempel är flygfältet i utanför Tierp som flygvapnet använder, där finns allt, både duschar, kök med mera. Finns flera sådana i landet som kan användas. Finns också tomma hangarer insprängda i olika berg lite över allt.

Se framåt

 

April 2015 – Resp   Oktober 2015

Olika budskap                  Förr-Nu

———–

Publ. 29/10 2015 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top