Mobbing – Smitta patienter – Mutor

 

Insändare – Döm aldrig något ni inte förstår

Public. i GD 23/2-2015.

 

Mobbing

 

Dagens ungdomar behöver en vändning. En annan vinkel att se saker och ting ifrån.

 

Jag har en väldigt lång historia bakom mig, morföräldrar som är alkoholister, alkohol och slagsmål är mer eller mindre min bakgrund.

 

Jag har förlorat folk som stått mig väldigt, väldigt nära såsom farfar, vår hund, mammas mormor, jag har behövt gå igenom en abort med mera. Vilket gjorde att jag gav upp hoppet och bara tröståt.

 

I dag 2015 står jag här, 40 kilo tyngre och fortfarande på botten.

 

Tänk alltid steget extra innan ni kallar någon fula saker, det kan finnas en väldigt lång historia bakom. Och om ni bara påpekar någons utseende kan det vara sista droppen för personen.

 

Döm aldrig något ni inte förstår. All denna mobbning måste få ett slut! Jag är trött på att läsa om det hela tiden men det händer ingenting, sätt straff i skolorna för mobbare. Som till exempel kvarsittning, avstängning eller något liknande.

 

Jag är trött på att folk ska kunna driva människor till den sista punkten så de bara ser självmord som en utväg. Tänk en gång extra, vill ni leva resten av livet med skuldkänslor över att ni fått en person att må så dåligt att hen endast ser självmord som utväg?

 

Vill ni såra och trycka ner en person med flit? Få någon att hamna i depressioner?

 

Det är mycket roligare när man blir äldre att vara stolt över sin skolgång och ungdom. Jag är snart 22 år, men när jag läser om mobbning är jag så himla glad att jag aldrig sjönk till den nivån och skadade någon psykiskt eller fysiskt. Gör om, gör rätt.

 

Personligheten sitter inte i utseendet.

Mobbning är långt ifrån okej

——–

Insändare – Riskera inte livet på våra patienter

 

mår-dåligt

 

Alltför ofta. ja nästan dagligen möter jag kollegor på vårdavdelningen som har gått till arbetet trots att de inte känner sig helt friska. Oroliga magar, eventuella magsjukor, virusinfektioner och andra baciller dras med till arbetet. Ofta med uttryck som “man har ju inte råd att vara hemma” eller “det finns inga vikarier”.

 

Dessa personer vårdar i sin tur mycket infektionskänsliga patienter där en eventuell smitta skulle kunna vara en ren fara för patientens liv.

 

Jag tycker detta är fruktansvärt och skäms verkligen över mina kollegor och deras val. Vi som arbetar inom vård och omsorg ska självklart inte ha en karensdag. Vi ska uppmanas att stanna hemma vid sjukdom så att inte kollegor smittas eller patienter utsätts för livsfara.

 

Jag vill uppmana infektionskänsliga patienter att så länge som möjligt stanna hemma och inte utsätta er för livsfara på våra sjukhus.

 

Jag vill även uppmana kollegor inom vården att stanna hemma när ni är sjuka.  Personalbrist är ledningens fråga att behandla. Och visst är det dyrt att vara hemma när man är men människoliv och lidande går inte att värd pengar.

Syrran

——

Insändare – Visst är teaterbiljetterna en muta

Teaterbiljett

 

 

Teaterbiljetter är självklart en muta som givaren vill få valuta för. En gåva skulle det vara, om den som fick den…

…var mindre bemedlad till exempel fattigpensionär.

…inte kunde påverka beslutsgången, till exempel att tilldela givaren kommunala medel.

…inte skulle ge upphov till mediebevakning med mera.

 

Nu får den mindre bemedlade som inte själv har råd att köpa biljett vara med och bekosta de rikas gratisbiljeter via sin skatt. Används skattepengar till att ge bort biljetter strider det mot kommunallagens regel – god hushållning med skattemedel.

 

Bestickning och mutbrott är det lika självklart om…

.. .personen har pengar att betala själv.

…sitter i sådan position att hen kan påverka tilldelning av skattepengar till verksamheten.

…ger upphov till mediebevakning och kanske till och med bilder.

 

Dessutom finns regler för hur stor summa som man kan ge bort till enskild och 600 kronor är nog över den summan.

 

Jag tar det för givet att kommunrevisionen och åklagarmyndigheten redan har börjat nysta i denna härva, om inte så är det dags.

 

Per-Enar Hammarstrand Valbo

——-

Public. av Lisse-Lotte Danielson 23/2 2015 för Gavledraget.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top