BREXIT SKAPAR ORO HOS SVENSKAR

Storbritannien

 

Med anledning av alla 90.000 svenskar som bor, studerar och arbetar i Storbritannien,  kan det få stora konsekvenser för deras liv om landet lämnar EU.

 

Folkomröstningen om Storbritanniens EU-medlemskap 23/6 rycker allt närmare. Konsekvenserna kan kanske gälla visum för att besöka Storbritannien eller komma att kräva arbetstillstånd. Många svenska kanske inte vågar flytta från Storbritannien om de inte vet om de kan komma tillbaka sedan.

 

Läs mer om detta nedan: 

fler nyheter för BREXIT?

BREXIT

 

CAMERON SKYLLDE PÅ INVANDRINGSORO

Cameron skyllde på invandringsoro som orsaken till att britterna röstade nej till EU. Han anser att EU misslyckats med att bemöta människors oro.

 

Publ. i GD 29/6 2016

Våg av rasistattacker

BREXIT. Storbritannien skakas av en våg av främlingsfientliga hatbrott i kölvattnet av folkomröstningen om fortsatt EU-medlemsskap. Vid flera av tillfällena har gärningsmännen hänvisat specifikt till utfallet i folkomröstningen.

 

En Facebookgrupp samlar vittnesmål om främlingsfientliga attacker. Många av berättelserna rör polacker, som sedan EU-inträdet 2004 har blivit Storbritanniens största emigrantgrupp, men även pakistanier, kanadensare och tyskar har utsatts. (TT)

 

BREXIT håller räntorna nere.

” Det gör att Riksbanken inte behövde reagera direkt på Brexitssegern, trots att denna åstadkom stor oro på finansmarknaderna. Något behov av att intervenera för att påverka kronkursen fanns inte, när kronan ju tappade mot andra valutor än pundet.”

 

Theresa May tar över efter David Cameron

Pyramidala problem för May   Aftonbladet 12/7 2016.

Theresa May är nu Storbritanniens premiärminister 14/7 2016.

Ledare –   Theresa May tar över styret     Arb.bl. 18/7 2016

 

 

Gå till Startsidan.


Uppdaterat. 2016-07-14 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top