FYRTIOTALISTENS KLAGAN – Carmilla Floyd och Marita Lindqvist

 

Vi barn som föddes på sextiotalet uppfostrades med freds- och mjukisideal. Nu möter vi en vuxenvärld där vi måste slåss med näbbar och klor eftersom fyrtiotalisterna har ockuperat alla jobb och tvingat in oss i en sorts förlängd lekskola med ungdomslag och beredskapsjobb utan framtidsutsikter. Samtidigt som de ägnar sig åt psykologisk krigföring.

 

Ni är dumma, bortskämda och misshandlar musikinstrument istället for att skapa odödlig musik som till exempel Bob Dylan. Ni har inte stoppat några krig – inte ens ockuperat ett kårhus. Ni kan inte läsa, skriva eller räkna. Ni måste ju begripa att vi fyrtiotalister har fått våra säkra jobb, billiga bostäder och höga levnadsstandard for att vi är bäst.

 

Följdes oljekrisen i böljan av sjuttiotalet av dåliga tider? Jaså? Det är väl knappast vårt fel! Själva minns vi de härliga tiderna då vi badade i billig olja. Ni får väl hitta på en egen energikälla som får livet att leka. Men glöm inte att den måste vara miljövänlig och den får inte döda skogarna. Vi vill så gärna lämna efter oss en vacker natur till våra efterlevande.

 

Felet med er är att ni är slöa och arbetsskygga. Ni vägrar ta skitjobb som våra föräldrar fick göra.

Vi har tyvärr inte tid att lyssna på ert gnäll för vi ska åka på en veckas charmkurs på Rhodos med full lön och traktamente.

 

Bo Bäst, 45, chef

 

Gå till Startsidan!

———

Publ. 1916-07-09 av Lisse-Lotte Danielson för Gavledraget.com

Kommentera gärna vad du tycker om detta längst ned på denna sida där det står Starta diskussionen! 

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website