Marika Grieshel PUG 2008-02-14

MARIKA GRIEHSEL

Jag har berättat om Pensionärsuniversitetet, PUGsom är tillgängligt för alla som har fyllt 60 år. Det innebär att varje torsdag finns det olika föreläsningar på Länsmuseet, som tur är vet inte alla om det då dessa är så oerhört populära men jag känner ändå för att marknadsföra detta till fler. Jag gillar att dela med mig av det som jag själv har så stort nöje av.

Igår var t ex Marika Griehsel inbjuden föreläsare, hon har varit TVs nyhetsankare och flyttade till Afrika på 1980-talet, alltså medan Apartheid fortfarande existerade. Hon bodde då i Sydafrika ett antal år men flyttade sedan till Sverige med sin Afrikanske man. Det var oerhört gripande när hon berättade om en familj som precis hade fått veta att maken var drabbad av aids samt hans fortsatta kamp att ändå fylla sina dagar med positivt tänkande. Hon ansåg ”personligen” att det inte alls har blivit ett dugg bättre för de fattiga under den nuvarande ledaren men var noga med att kommentera att den åsikten var helt hennes egen.

Vilken inlevelse hon berättade med – vi satt alla som fängslade!

Trots att många i likhet med mig kom en hel timme innan de började var kön lång och många fick inte alls plats då salen rymmer endast 140 platser. Fler får vi inte vara p.g.a. brandrisken.

Vill bara berätta för er vilket smultron vi har här i Gävle. Årsavgiften är endast 150 kr./Lisse-Lotte Danielson.

PUG

 

Bilder på Marika Griehsel och Göran Severin

Klicka på nedanstående bilder …. och på Pilen Bakåti Explorers övre vänstra hörn om du vill återgå och klicka på nästa bild.

 

Gå till Startsida

Senast uppdaterad: 2009-03-29

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top