Stefan Simander, en lärares tankar

 

 

Stefan Simander har ordet – och MÅNGA strängar på sin lyra!

 

Hälsa på hos Simanderska palatset….

 

 

 

Lördag 8/5 2010 EN LÄRARES TANKAR

 

Eleverna i åk 9 börjar nog känna av att det går i rask takt emot slutet och även om det för de flesta mest är sköööööönt, så blandar sig ett visst stänk av osäkerhet och vemod in i klassrummen om en månad klipps den mentala navelsträngen av efter 3 års vardagligt slit och en del individer ser jag aldrig åter!!!


Det är med glädje och sorg jag skiljs ifrån de små liven som vuxit sig nästan vuxna i detta avskedets stund. Alla har varit intressanta på sitt sätt och nu när krutröken börjar lägga sig så kan man se att de flesta strider ändå var värt att ta! Även om en del har kostat på oerhört även på mig!!!


De flesta har dock arbetat sig igenom högstadiet med ett konfliktfritt sätt och ett myraktigt släpande till kunskapsstacken!

Några tuffingar har mjuknat och några veklingar har hårdnat under dessa 3 år. Vänskapsband har knutits

och brutits, liksom “kärlex-relationer”!

Alla har lärt sig massor! En del har kommit mig nära på ett vänskapligt sätt som barnslige killen som nu är en ovanligt trevlig och kontaktsökande ung man med många intressanta och kloka funderingar. Synd att han väljer ett praktiskt program för han skulle passa som hand i handske på samhällsvetenskapen.


Det finns flera andra som har humor o glatt humör eller medmänskligt engagemang som värmer mig inför kommande fimbulvintrar, där jag hoppas att det som bara hunnit knoppas ska få blomma ut i all sin prakt!

(Sitter jag inte här o skriver så jag

rent av o då har jag inte tullat på varken nattvardsvinet eller något annat starkt, däremot lite snuva, huvudvärk o sömnbrist förstås!) En del är stiligare för varje dag som slöe och bortskämda, men charmiga killen och så tonårstöserna som likt min dotter börjar blomma upp från sin tonårstrulighet till så små lysande

skönheter som gör att man ibland måste bära

för att inte bländas, fyllda med ungdomlig glädje, engagemang och en och annan stormig motgång i den motvind som är till för att besegras, skydda sig ifrån

eller lära sig att använda för att kryssa med runt blindskären

på livsfärden.

Låt tusen blommor blomma….

“Den mänskliga trädgårdsmästaren som får frön att växa och blomma”

—————————————————————

Sidan är sammanställd av Lisse-Lotte Danielson.

Related Articles

Lisse-Lotte Danielson

Här finns mer information om Lisse-Lotte. Läs mer..

Leave a comment

name*

email* (not published)

website