Che – Gerillaledaren


 

 

Che – Gerillaledaren

som visas på Bio 7:an den 8 – 14/5 2009.

60 kr.

Se trailern i ovanstående länk!

 

Den spännande fristående fortsättningen på Che – Argentinaren.
Che befinner sig på toppen av sin karriär och vi följer honom fram till hans död i Bolivia. Efter revolutionens framgångar på Kuba försvinner Che plötsligt och många tror han är död. Men så dyker han plötsligt upp i Bolivia för att fortsätta sin revolution. Snart är revolutionens mest berömde ikon en av världens mest eftersökta män.
Under historiens gång kommer vi bättre förstå varför Che förblivit en symbol för idealism och hjältemod för människor världen över.
Che spelas mycket övertygande av Benicio Del Toro som tilldelades priset för BÄSTE SKÅDESPELARE vid årets filmfestival i Cannes 2008.

Recension:

Jag är övertygad om att rollprestationen är bra och att handlingen är någorlunda korrekt men…

Att sitta under 2 timmar och bara uppleva revolutionärernas strapatser i likartad miljö hela tiden blir till slut tråkigt. Jag tror att första filmen hade räckt med en kort sammanfattning på slutet. Det kändes ganska positivt efter del ett och skapade nyfikenhet inför del två men själv blev jag och mitt sällskap rätt besvikna. Hjälteglorian kan säkerligen också till viss del ifrågasättas. På slutet nämner Che att han har fem barn, tre döttrar och två söner. Om han nu var så mån om sina soldater (som visas i filmen), hur kunde han då lämna sina fem barn och sin hustru utan att ta något ansvar för dem?

Nåja, man kan inte gilla alla filmer och just dessa tillhör inte mina favoriter./Lisse-Lotte Danielson

Läs sammanfattningen i Wikipedia.

Läs om Che – Argentinaren.

———————————–

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top