Röda Kvarn-huset ska rivas i sommar 1990 – av Annika Nilsson

Publicerat i ?  1990.

Från Åke Nyléns tidningsurklipp.

 

   Klickbar bild.

 

Tvåvåningshuset i hörnet av Nygatan och N Centralgatan kommer inom ett halvår att ri­vas under 1990.

 

Biografen Röda Kvarn stängde för några veckor sedan och så småningom flyttar även tobak­saffären Gotto och gatuköket Bosses Grill ut. Deras kontrakt går ut sista juni. De två hyres­gäster som bor ovanpå har riv­ningskontrakt på sina lägenhe­ter och kan därmed flytta så gott som omedelbart när husägaren Bealia så kräver.

 

Realia hoppas på bygglov för ett nytt hus i april och planerar att kom­ma igång med rivning och nybygge i sommar. Det nya huset ska innehålla lägenheter och på bottenplanet bu­tiksutrymmen.

 

Monika Thorsell som äger tobak­saffären Gotto sen sex år, tänker flyt­ta tillbaka och då till en lokal som är större än den hon har idag.

 

–   Det är ju ett mycket bra läge och jag har en inarbetad kundkrets. På dagarna är det kontorsfolket och på kvällarna biobesökarna. Dessutom har jag många bilkunder.

Vad som ska hända med Gotto under byggtiden förhandlar Monika Thor­sell och Realia om just nu. Bosse Forsgren, som haft gatuköket i hörnet i åtta år, ska däremot inte flytta tillbaka.

 

–  Nej, det blir för dyrt. Jag letar som bäst efter någon lämplig lokal i grannskapet. Helst på 100 kvm, men det går också med 60-70 kvm.

   

Åtminstone en konkurrent blir glad CH:s hotellgäster köper nämligen med sig mat från Bosses och äter på rummen i stället för att äta i restaurangen.

 

ANNIKA  NILSSON.

Se även: Att riva Röda Kvarn är en stor skandal!

———————————–

Oktober 21  2012

Sammanställt av lisse-lotte@danielson.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top